Om en bild eller ett fotografi är royaltyfritt, kan jag använda den bilden för en T-shirt på Amazon och sälja den?

Eddie gör en utmärkt poäng. Kommersiella rättigheter är inte nödvändigtvis samma som personliga rättigheter. Jag lärde mig detta på det hårda sättet en gång.

Med detta sagt, det finns två punkter som jag skulle vilja göra om den här frågan:

  1. Do fortsätt och fortsätta framåt med din produkt / projektidé baserat på dessa royaltyfria bilder. Den överväldigande majoriteten av tiden, om bilden eller fotografiet är royaltyfritt, kommer du inte att stöta på några kommersiella problem.
  2. Do nå ut till skaparna av immateriell egendom och verifiera. Det kommer förmodligen inte att vara ett problem, men du måste absolut få denna typ av tillstånd (helst skriftligt) innan du börjar sälja.

Jag hoppas att det hjälper, och lycka till där ute, Jorge!

Lämna en kommentar