Om jag tar bort foton från min iPad kommer de att raderas från iCloud?

Det beror på hur du konfigurerade ditt iCloud-konto.

iCloud Photo Library

Om du aktiverade "iCloud Photo Library", när du tar bort foton / videor från din iPad, flyttas de till mappen "Nyligen borttagen".

Efter 30 dagar kommer dessa foton att raderas automatiskt (och permanent) från iCloud, vilket jag antar är vad du vill undvika.

Om ditt verkliga problem är bristen på plats på din iPad föreslår jag att du aktiverar "Optimera iPad-lagring":

  1. Öppna Inställningar
  2. Bilder och kamera
  3. "Optimera iPad-lagring"

Detta kommer att ersätta några av dina bilder och videor med versioner med lägre upplösning som tar mycket mindre utrymme på din enhet.

icloud säkerhetskopiering

Om du inte aktiverade "iCloud Photo Library" utan aktiverade iCloud-säkerhetskopior kommer utrymmet som används på iCloud från din säkerhetskopia.

De raderade bilderna / videorna från din iPad kommer inte att ingå i nästa iCloud-säkerhetskopia, vilket innebär att de inte kan återställas till en ny enhet.

Min fotoström

Om du aktiverade Min fotoström, sedan kommer bilder som tagits under de senaste 30 dagarna fortfarande på iClouds servrar även om du tar bort dem från din iPad.

Precis som med iCloud Photo Library, så snart dessa foton är mer än 30 dagar gamla kommer de att tas bort från iCloud och kan inte laddas ner på andra enheter längre.

Observera att Livefoton och videor aldrig laddas upp till My Photostream.

Alternativ till iCloud

Om du vill ha en lösning som gör att du kan ta bort foton / videor från din iPad, men ändå ha säkerhetskopierat dem och tillgängliga på distans, rekommenderar jag någon av de två följande strategierna:

1. Tredjeparts molnlagringslösningar

Bland de mest populära hittar du Google Foto, dropbox och OneDrive.

Sättet på detta arbete är ungefär detsamma:

  1. Installera en kompletterande app på din iPad
    1. Google Foto
    2. dropbox
    3. OneDrive
  2. Logga in på ditt molnlagringskonto
  3. Ladda upp alla bilder manuellt från din iPad till molnlagringsservrar från tredje part
  4. Aktivera automatisk uppladdning av nya foton och videor
  5. Ta bort oönskade foton och videor från din iPad

2. Personal Network Attached Storage (NAS)

I det här fallet, istället för att förlita dig på en tredje part, laddar du upp dina bilder direkt till en hårddisk som du kontrollerar (och oftast kopplad till din router hemma).

För mer information, besök detta svar: Damien Schreurs svar på Hur kan jag säkerhetskopiera mina iPhone-data (foto / video) till en NAS-enhet?

Hoppas detta hjälper!

Lämna en kommentar