Om någon gillar ett gammalt Instagram-foto, betyder det att de ”Insta-stalking” dig eller visar Instagram ibland gamla foton på människors flöden?

Gamla instagramfoton visas inte i en annan följare. Om någon ofta gillar gamla foton på din Instagram betyder det att han eller hon ansträngde sig för att i stor utsträckning kamma igenom din profil.

Jag tycker personligen att det att tycka om någons gamla foton på Instagram är väldigt läskigt och gränsar till förföljelse. Beteendet är olämpligt även för nya följare. Om en vän som jag inte har sett ett tag accepterar min följeförfrågan kan jag kort se över tidigare inlägg men jag skulle nog inte klicka på ett visst foto såvida det inte var en viktig händelse från det förflutna som ett bröllop eller barn. Men jag skulle verkligen inte gilla dessa bilder.

Ett annat tecken på insta-förföljelse gillar ofta och kommenterar nya inlägg. Detta beteende kan vara normalt för mycket nära vänner, partners och familjemedlemmar. Det är dock en röd flagga om en bekant, någon du inte har pratat med ett tag, tidigare vän / partner eller en helt främling gör detta regelbundet. Enligt min mening är det ett tecken på potentiell förföljelse och det vore i ditt bästa att ta bort dem från dina följare.

Vissa kan säga att det är en romantisk gest att gå igenom någons profil och gilla hans eller hennes inlägg och kommentera dem, men ärligt talat finns det bättre sätt att uttrycka intresse för en person. Det är definitivt läskigt, om det görs av bekanta eller främlingar.

Jag fick slumpmässigt en efterfrågan från en person som jag var vän med under mitt nyårsstudium. Jag slog band med honom för att jag tyckte att han var mycket kontrollerande, eftersom han vägrade att respektera mina personliga gränser och ständigt gjorde sexuella kommentarer om min tidigare flickvän. Jag kallade honom ut på detta beteende och slutade kommunicera med honom. Jag flyttade till ett annat universitet och pratade aldrig med eller ens tänkte på honom på över tio år. Därför blev jag lite förvirrad av hans begäran på Instagram och svarade inte på flera månader. Efter en tid gått bestämde jag mig för att acceptera hans begäran och följde honom tillbaka.

Strax efter att jag fick tillgång till min profil fick jag flera Instagram-meddelanden om att han gillade olika foton. Jag gick igenom det och såg att han hade gillat extremt gamla bilder som jag hade lagt upp för flera år sedan samt bilder på mitt bröllop, fru, barn och vänner. Jag tyckte detta var väldigt konstigt eftersom jag hade nästan 1,000 XNUMX inlägg och han skulle behöva bläddra igenom flera bilder för att hitta dessa specifika. Jag tittade på hans profil och märkte att han bara hade en handfull bilder och inte hade lagt upp något på flera år. Efter några dagar fick jag fler meddelanden om att han gillade gamla foton. Sedan upptäckte jag att han tyckte om praktiskt taget alla nya bilder som jag hade lagt upp, ibland minuter efter att de laddades upp till min profil. Han började också avslappnad kommentera nya foton och sa saker som "Det är så cool man!" och "Vilken stad?" Mina larmklockor började ringa omedelbart och jag blev omedelbart påmind om det obehag som jag kände runt honom mot slutet av vår vänskap. Jag tog omedelbart bort honom från min följarelista och överraskande nog skickade han mig en ny begäran. Jag avvisade det och han begärde igen. Efter att ha gått fram och tillbaka om att han begärde och jag förnekade under flera dagar blockerade jag honom.

Detta är ett tydligt exempel på något godartad, men ändå tvångsmässig instal-förföljelse som utfördes av en mycket tidigare vän, som jag aldrig var nära med någon gång. Han var inte romantiskt intresserad av mig utan verkade snarare vara alltför ivrig efter att skapa en anslutning. Jag tror att han försökte sätta in sig igen i mitt liv och få kontroll över mig. Beteendet var också ett brott mot personliga gränser eftersom han verkligen inte hade något att gilla gamla foton och kommentera dem, eftersom vi inte hade talat på flera år och han inte var en vän till mig. De ständiga efterfrågningarna efter att ha tagits bort som följare är tecken på besatthet och klibbighet. Jag kommer aldrig att förstå hans riktiga avsikter att nå ut till mig efter att jag kallade honom otäcka namn och avslutade vår vänskap för 10 år sedan. Det är dock klart att han är en mycket farlig och giftig person som jag aldrig kommer att vilja ha i mitt liv. Ärligt talat, det är bättre att inte ha några vänner och vara ensam än en vän som bryter mot dina gränser och försöker utöva kontroll över dig.

Lämna en kommentar