Önskar du att du hade en annan bröllopsklänning när du gifte dig?

Det här är en bra fråga, särskilt eftersom bröllopsklänningar typiskt är ditt livs största klädköp. Jag är dock rädd att jag är en outlier eftersom jag designade och sydde min bröllopsklänning från grunden. (Jag sydde också båda brudtärnsklänningarna och tre västar för brudgummen och två av brudgummen, en bok för tjänstemannen, plus fickrutor och fluga för sex, men jag använde mönster för dem). Jag vävde också sjalar för mina pigor, gjorde mitt spetshalsband av tråd och gjorde en spetsblomma för min mammas hår, liksom att göra i stort sett all dekor, inbjudningar, tårta, favoriter och vad-har-dig . Vi tillbringade ungefär lika mycket på hela vårt bröllop som min syster gjorde på sin fotograf (!) Så det innebar MYCKET hårt arbete.

DIY: brudgummens väst (med hjälp av groomsman), groomsman's bow tie, pocket square och boutonierre, brudtärna klänning, sjal, bukett och de enskilda rosorna i buketten (hjälpt av några vänner)

Utseendet på min brudtärns ansikten när de drog ut sina vävda sjalar gjorde alla knutar värda, och det var många av dem. Att kunna göra bättre klänningar för dem än vad de kunde köpa var värt alla pilar och tuckar och rippade sömmar. Att få min pappa att snurra för att han visste att jag skulle få honom att bära en prickig fluga (han är väldigt lugn och reserverad, och inte flugtypen) var värt att hitta det perfekta materialet - som du ser, vi pratade om det långt värre än vad det egentligen var.

DIY: bukett, rosor i bukett (hjälpt av vänner), klänning (lite hjälp med applikation), tåg, tiara, halsband, fluga, boutonniere, fickficka, lampor hängande under bro (mamma och mostrar)

Min mamma drömde alltid om att en av hennes döttrar skulle ha på sig sin bröllopsklänning - jag ska inte ens visa dig att 80-talets monstrositet - och min syster lät den ta isär av en sömmerska innan hon drog idén och köpte en klänning. Min mamma var krossad. Bitarna skulle aldrig passa mig, men jag bad om hennes bröllop tiara, och eftersom det var hårt skadat och fläckat med tiden, kunde rädda väldigt lite. Jag använde ramen för att mönstra en annan ram från och fäst spets från hennes bröllopsklänning. När jag sydde ner pärlsträngen som fodrade hennes på mina, passade den ner till den allra sista pärlan. Att veta att jag hade på mig en liten del av hennes klänning betydde mycket för henne.

diy: spetsblomma, blomsterarrangemang i bakgrunden, hängande hjärtan och björkbarkskylt (alla mammas) och arbor (brudgummen och min pappas)

Jag önskade mig inte en annan klänning på min bröllopsdag. Jag önskade att jag inte hade gjort en så skitig jobbinställning i ärmarna eftersom de klämde i mina överarmar lite, men det var en liten detalj. De dussintals öglorna på ärmarnas breda manschetter gjorde mig förbannad, men jag älskade de breda, utsvängda manschetterna och korsettdetaljerna som var möjliga med dem. Ofta medan jag gjorde det önskade jag att jag inte hade bestämt mig för att applicera hundra motiv som omsorgsfullt skurits ur spetsar till ett organzaöverdrag med osynlig tråd (och det gjorde alla vänner som hjälpte till att sy det, för osynlig tråd är djävulen).

Jag var orolig för att ha ett watteau - ett tåg som fäster vid axlarna istället för höfterna eller fållen - skulle få mig att se ut som en idiot. Jag hade fel. Jag älskade det, och alla andra gjorde det också (särskilt vår hund). Jag önskade verkligen att klänningen var klar tre dagar före bröllopet när en av brudgummen sade till mig att han inte hade någon väst - men mestadels var jag arg på brudgummen för det. Så jag gjorde hans väst med falska fickor bara för trots (han är till höger). Gick sedan tillbaka till klänningen.

En annan klänning? Nej. Jag tyckte att det var vackert, utsökt och perfekt. Även om jag av misstag broderade mitt namn i fodret bakåt. Alla hade en fantastisk tid, även om ingen visste hur man skulle binda en fluga och mina brudtärnor hade (mycket överdrivna) problem med korsettbandet. Som en bonus sparade vi tillräckligt för att ha en öppen bar, och alla hade het cider spetsad med rom när det blev kallt!

Lämna en kommentar