På iOS-foton, vad är skillnaden mellan album och nya mappar?

Det finns några typer av album på din iPhone:

Kamera rulle. Standardalbumet sparade alla dina foton, skärmdumpar, bilder, GIF och videor etc.

Systemalbum. Såsom nyligen, Favoriter, som hjälper dig att sortera dina foton.

Andra album. Såsom importerad, dold, nyligen borttagen. Du hittar dina nyligen raderade eller dolda foton / bilder här.

Obs! Systemalbum och andra album som nämns ovan kan inte raderas.

Andra album genererade av appar. Vissa appar kan generera album automatiskt för att spara foton, bilder som du har sparat i dessa appar som Instagram, Twitter, WhatsApp.

Album skapade av dig själv. Naturligtvis kan du skapa önskade fotoalbum på din iPhone för att spara vissa foton. Du kan till exempel skapa ett familjealbum för att spara alla dina familjeminnen. Det ber dig att välja önskade foton från kamerarullen för att flytta till det här albumet när du skapar det. Observera att om du tar bort själva fotot på kamerarullen kommer fotot också att tas bort från det nya albumet. Om du tar bort fotot från det nya albumet du skapade raderas det dock inte från kamerarullen.

Obs! Albumen som genereras av appar eller dig själv kan raderas om du inte behöver dem. Och när du tar bort albumet raderas dock inte bilderna i det.

Delat album. Du kan också skapa iCloud-delningsalbum på din iPhone så att du kan dela albumet och foton med andra.

Dessutom ger Apple nya funktioner på iOS 12 och iOS 13 som hjälper dig att reda ut bilderna. Du kan till exempel hitta kategorin Plats, Personer i din fotoapp. Med så många fotoalbum på din iPhone är det inte lätt att hantera dem på din iPhone, du kan använda ett professionellt verktyg som Syncios Manager för att hantera dem på din dator.

Referenser - Syncios Manager.

Lämna en kommentar