Relationer: Hur känns det att vara i en relation med någon med fotografiskt minne?

Tja för den som inte har ett fotografiskt minne kan det eventuellt suga. Eller det kan också vara bra, eftersom du vet att din partner har ryggen.

Jag har ett fotografiskt minne. Eller åtminstone ett semi-fotografiskt minne. Det är en välsignelse och en förbannelse på samma gång.

Ibland under ett argument anklagade de mig för att vara en mikromanager vilket jag verkligen inte är. Jag är bara upptagen och gillar att döda två fåglar i en smäll. För att göra detta måste jag vara exceptionellt organiserad och mitt minne hjälper också.

Killarna jag har varit involverad i hade inget fotografiskt minne. Eller till och med ett bra minne för den delen. För mig fick det mig att känna att jag var deras förälder och inte deras partner. Jag skulle ständigt berätta för dem att göra en lista eftersom jag inte litade på deras minne, inte ens till en resa i mataffären.

Mitt underbara minne har också gynnat mina partners vid många tillfällen. De var sena på jobbet. Jag kommer inte ihåg var de lade sina klädstrumpor. Jag visste exakt var de är längst ner i tvättläget. De skulle vara i ett köpcentrum utan anledning att leta efter en present till en familjemedlem eller kollega. Jag skulle veta vad deras familjemedlem behövde. Också genom en kommentar från en kollega skulle jag komma ihåg den köln eller parfym de hade gillat eller till och med deras favoritsportlag.

Mitt fotografiska minne har faktiskt hjälpt mig vid många tillfällen. Det är extremt svårt att manipulera mig och jag vet när man försöker manipulera mig. Jag är också lätt medveten om när en partner ljög för mig.

Men jag kan ärligt säga att jag inte vet om jag skulle kunna vara i ett förhållande med en annan person som delar ett fotografiskt minne. Jag kunde se att våra argument varade ett tag.

Lämna en kommentar