Sitter kungligheter fortfarande i timmar för att få målningarna färdiga eller målar konstnären från fotografier?

Ett fotografi och en målning är väldigt olika saker,

En bra fotosession kan ta timmar och sittningar för en målning kan ta lite längre tid, inställningar, bakgrundsbelysning, stil, så många saker att göra antingen av kvalitet,

Ett bra foto kan ge konstnären ett försprång men ersätter inte sittande

Min avlidne fru fortsatte att tigga om ett porträtt av mig, så jag fick äntligen göra en av en skissartist under en resa till Manhattan, han kunde göra en hel del med att jag satt i 30–45 minuter, då behövde jag inte fortsätt sitta medan han avslutade bakgrunden och skuggning, men det var bara en skiss (det är otroligt) och han gjorde det snabbt,

Jag målar inte men ser stora skillnader mellan att försöka fånga en bild som verkar tredimensionell från en tvådimensionell bild, bakgrunder, nyanser och undertexter kan lätt gå förlorade,

Jag ser inte många genvägar till att måla ett traditionellt porträtt även om en början kan hämtas från bilder av god kvalitet,

Plus att du vill att porträttet ska vara ett helt unikt verk om konst, som bara kan utföras ordentligt med ett ordentligt sittande och jag är säker på att det finns kungliga protokoll för målningar som följs,

Lämna en kommentar