Ska jag börja fotografera? Vilka är för- och nackdelar?

Min känsla sedan du frågade känner jag att svaret antagligen är NEJ.

Fotografering är en konst och ett hantverk, för att lyckas måste du ha en drivkraft för att skapa och ha förmågan att skapa bilder.

Men för att göra det till en karriär behöver du starka affärsfärdigheter och behöver veta hur man odlar ett företag. Jag jobbar nu med fotografering som deltidsjobb, men jag gjorde det på heltid i många år. Jag gick deltid sedan jag tröttnade på att konkurrera med de andra fotograferna som gav jobb eller bjöd jobb till en extremt låg lön. Jag tröttnade också på att utbilda fotoköpare att foton inte är gratis och bör budgeteras för liksom andra kostnader för deras projekt. Många fotografer skickar ut produkter med material av låg kvalitet. Dessa aspekter tog helt bort glädjen jag hade för arbetet så jag jobbar för en handfull klienter och samlare. Detta har fått tillbaka min glädje av fotografering.

Jag har sett många komma och gå genom åren, men bara de professionella fotograferna finns kvar på lång sikt.

Om du ber om att börja fotografera som en hobby eller förr. Definitivt, prova det. Det är en fantastisk hobby som kan leda dig i många olika riktningar.

Lämna en kommentar