Ska jag få en DSLR? Jag använder för närvarande en Canon Powershot SX1 IS. Det är bra för mina behov men då och då kommer jag till en begränsning som får mig att önska att jag hade en DSLR. Men jag hatar att spendera så mycket eftersom fotografering inte är min passion.

De flesta av dina antaganden är korrekta. Jag har gett tekniska råd för att köpa kameror i mer än 4 år och en hobbyist i åtta år.

Varför ska du INTE köpa en SLR:

1. Mycket låg användning, mindre än tio gånger om året, det här är en mycket låg mängd men det är också sanningen. Människor som köper dyra SLR-kameror måste också ha tid och energi att använda dem. Att sitta hemma och göra makrobilder gör det värdelöst.

2. Ingen passion, om du inte gillar att bli bättre på den här konsten, varför bry dig? Fotografering ökar faktiskt din förmåga att se detaljer och observera vad som ligger bortom vardagliga platser och människor. Om du inte har den här motivationen, bry dig inte.

3. Fotografera vid ett evenemang, särskilt ett du kör eller deltar i. Anställ bara en fotograf.

Förmåga hos en SLR:
1. svagt ljus
2. Fotografering med hög hastighet
3. Glödlampaläge (fyrverkerier)
4. Porträtt, skärpedjup
5. Omkopplingsbar lins.

Ovan är de mest avslappnade användningarna av en SLR-kamera och du kan bli kreativ med ljusmålning eller videografi etc.

Om du är mycket benägen att verkligen skaffa en, få en startnivå med ett kit. Kit kostar vanligtvis mindre än bas + lins separat. Jag är en Canon-användare, och därför är de första få nivåerna billiga och lätta, dvs. runt 1-500 $, och du behöver ingen kostsam lins, 700 lins som kan ge dig 1 till 18 mm borde vara bra, det är cirka 120 - 12x optisk.

Det finns Hybrid SLR-alternativ men de kostar nästan samma, de är bara lättare och de flesta kan inte byta lins.

Hoppas det hjälper.

Lämna en kommentar