Ska jag fotografera i burst- eller single shot-läge när jag gör gatufotografering?

Personligen ogillar jag gatufotografering, ogillar städer och ogillar folkmassor. Så ta mitt råd i enlighet därmed.

Ur teknisk synvinkel skulle jag närma mig gatufotografering på samma sätt som jag närmar mig naturfotografering ... trots allt är Homo Sapiens bara en annan djurart. Om du vill fotografera dem i deras ursprungliga livsmiljö utan att skrämma dem, gäller logiskt sett samma allmänna principer 🙂

Om du kan förutse det exakta ögonblicket som något intressant kommer att hända, är single-shot-läge bra. Burst-läge är avsett för att fånga det oförutsägbara. När du skjuter vilda djur vill du fånga ditt motiv i det ögonblick du gör något intressant, vilket i allmänhet är oförutsägbart. Människor är lite mer förutsägbara i sitt beteende än andra vilda djur, så det är verkligen upp till dig.

Människor rör sig inte lika snabbt som andra vilda djur, så du behöver inte så hög slutartid. Jag skulle förmodligen ställa in med slutarprioritet på 1/250, automatisk ISO, AI-servofokus och höghastighets burst-läge.

Människor är lite mer förutsägbara i sitt beteende än andra vilda djur, så det är verkligen upp till dig. Jag skulle experimentera och hitta tekniken och arbetsflödet som fungerar för dig och ger dig de resultat du vill ha, och inte lyssna på de skorpiga elitisterna som tycker att det meningslöst gör saker svårare för dig själv bygger karaktär eller vad som helst.

Att använda burst-läge är inte "spray och be". Du förstör inte avtryckaren och fortsätter att skjuta tills bufferten är full. du använder den försiktigt och medvetet i korta, kontrollerade skurar. När jag skjuter vilda djur skjuter jag sällan mer än 3 eller 4 skott i en enda burst

Lämna en kommentar