Ska jag gå i skolan för fotografering?

Jag gick i skolan för fotografering. Votech (slutförde det 3-åriga programmet på ett år) och sedan college för det. Ångrar jag det? För det mesta ja, det gör jag. Varför frågar du?

De flesta fotoprogram berör inte ens fotografins affärsaspekt. Du lämnar skolan för att veta hur man gör bra arbete (eller inte, mer om det senare) och du har absolut ingen aning om hur man startar och driver ett framgångsrikt företag. Nu vill inte alla gå in i fotografering, men enligt min mening är det den bästa vägen, såvida du inte har riktigt tur och är otroligt bra, tillräckligt bra för att vara en personal för Voque eller Vanity Fair eller något.

Enligt min mening skulle du ha det bättre att gå i affärer. Marknadsföring kan vara en bättre väg även. Att driva ett fotografiföretag är 95% marknadsföring och 5% fotografering. En annan sak att tänka på är att en examen i fotografi är helt värdelös utanför fotografiet. Du kan inte korsa fält med det. Med en affärsutbildning är det en bra backup, om du slutar fotografera har du fortfarande andra alternativ.

Om du går i skolan för fotografering, gå in i det med vetskap om att din utbildning kommer att vara extremt subjektiv. Det fanns människor i mina klasser som aldrig skulle kunna göra professionellt arbete och få betalt för det med det hemska arbete de gjorde. Och vet du vad? De tog fortfarande examen. Min poäng är att du kan göra hemskt arbete och ändå få examen, vilket gör examen helt meningslös.

En annan anledning till att du inte ska gå är att jag inte lärde mig något i skolan som jag inte kunde ha lärt mig själv. Det finns så många gratis resurser online nu att det är lite slöseri att gå i en skola.

Lämna en kommentar