Ska jag gifta mig med min flickvän som lurade på mig? Några veckor efter att vi bestämt vårt bröllopsdatum sa min flickvän på 2.5 år att hon ville bli ren med en bekännelse att hon fuskade på mig för exakt ett år sedan.

Det beror verkligen på varför hon fuskade, och jag håller med om att "Du var inte runt" inte klippte det som en förklaring. Det är fantastiskt att hon berättade sanningen, men det är inte bra att hon inte kan dela sin sanna tankeprocess eller emotionella tillstånd vid den tiden med dig.

Jag lurade på min fästman ungefär fem månader före vårt bröllop, och jag vet exakt varför jag gjorde det. Jag hade tagit en internationell resemöjlighet för arbete (i tre månader) som han inte var så glad över att jag tog, och han var väldigt känslomässigt långt borta via telefon och e-post. Det visade sig senare - efter att jag erkände fusk - att han hade haft en känslomässig affär med en medarbetare. Ur mitt perspektiv vid den tiden tycktes den här mannen inte älska mig så mycket, hans sexuella lust efter mig hade alltid varit ojämn, och här var istället en trevlig medarbetare som verkligen gillade mig och lockades av mig. Jag lurade för att jag såg mitt engagemang var lika effektivt och jag planerade att formellt bryta det så snart jag kunde personligen.

Men sedan återvände jag hem och hans tillgivenhet kom tillbaka. Jag var livrädd och kände att jag hade gjort ett stort misstag. Jag bestämde mig för att berätta sanningen för honom, eftersom jag visste att han kanske skulle lämna mig för det. Han diskuterade vad han skulle göra i flera veckor och bestämde sig sedan för att han älskade mig tillräckligt för att gifta mig ändå. Jag var så lättad och tacksam; Det är jag fortfarande. Vi var glada i flera år.

Spola framåt nu tio år till, och vi överväger skilsmässa. Varför? Eftersom vi har små barn och de har ett sätt att få fram underliggande, ihållande problem. Jag har fått lite vikt, vilket minskade hans attraktion till mig ytterligare. Jag gjorde några dåliga karriärval. Jag gick in i depression och min hushållning led. Han är ambivalent med mitt föräldraskap. Och med varje misstag jag gjorde stärktes hans underliggande tro på att jag inte var helt rätt för honom. Jag är eländig; Jag är inte älskad eller accepterad för vem jag är alls. Han är eländig; han är gift med en kvinna som ständigt besviker honom.

Fusk is fel och det avslöjar en svag karaktär. Men ofta är det inte allt det avslöjar; det återspeglar felförhållandena i själva relationen. Din flickvän hade sina skäl att kliva ut på dig, och tills du är säker på att du vet vad de är och att de verkligen har behandlats, nej, du borde inte gifta dig med henne. Jag är ledsen.

Lämna en kommentar