Ska jag köpa en automatisk blixt eller en manuell blixt som nybörjare för fotografering? Är Yongnuo YN-560 IV ett bra alternativ?

Personligen, om du vill lära dig blixtfotografering, är manuell blixt den bästa att lära sig ... det var åtminstone så jag plockade upp hur jag skulle göra blixtfotografering, och jag använder fortfarande inte TTL-blixt i min studiofotografering ... men det är min preferens.

Med detta sagt har manuell blixt mycket brant inlärningskurva. Och behöver ofta ytterligare verktyg som hjälper dig att få korrekt exponering.

För daglig användning kan det vara lättare om du tar upp en av dessa TTL-blixtar som är kompatibla med din favorittillverkares kamera.

Att du behöver lite mer än Yongnuo YN-560 IV, även du valde ännu en modell från Yongnuo.

Men kom ihåg att du får vad du betalat för. Produktens hållbarhet ... har varit ganska blandad för dessa.

Lämna en kommentar