Ska jag köpa en medelstor eller liten Wacom Intuos för Photoshop-retuschering på en 15-tums bärbar dator?

Hej, intressant fråga.

Jag tror att det som verkligen betyder något är formfaktor. Om du tänker ha en bärbar inställning där du behöver allt för att glida in i samma fodral, kan ditt val drivas av storleken på ditt 15 "bärbara fodral. Om du dock är skrivbordsbaserad så gör du inte har den begränsningen.

Om du behöver bärbarhet är en mindre wacom vägen att gå. Jag har en bambu som jag använder med min netbook när jag är ute på kontoret eller hemifrån, den passar fint in i laptopfodralet och fungerar som en godbit. Det finns också ett alternativ att gå trådlöst, vilket innebär att det också finns mindre bulk från kablar.

de större Intuos-kartorna närmare det större arbetsområdet

Om du huvudsakligen är vid ditt skrivbord eller inte har något emot att ha ett annat fodral med dig, eller om du placerar den bärbara datorn och surfplattan i ett större fodral, skulle den större Intuos 4 vara min rekommendation. Jag har använt en i ett antal år, och det extra utrymmet gör flytande typlinjer mycket lättare att hantera. Också för att jag ibland ansluter min bärbara dator till TV: n betyder det att en liten surfplatta betyder en liten rörelse i min hand, vilket kan orsaka ett hopp, några tum på den stora skärmen, så de större Intuos 'kartläggs' närmare de större arbetsyta.

Dessa små snäva handrörelser kan leda till krampers om du ritar / målar mer än några timmar. Så med det i åtanke, oavsett vilket du väljer, se till att ta hand om dina händer och ögon och ta regelbundna pauser varje timme eller så!

Det är en fråga om val, men jag skulle rekommendera den större av de två.

Hoppas det hjälper?

Hälsningar, Robin.

Lämna en kommentar