Ska min fästman och jag ha ett hemligt, privat bröllop innan vår stora bröllopsceremoni? Vad är din erfarenhet av att ha två ceremonier?

Jag kommer verkligen inte ihåg detta när jag växte upp. Men under de senaste tjugo åren har jag sett att detta är vanligt (jag begränsar det till USA för i Europa verkar det alltid ha varit vanligt).

Alla bröllop som jag har deltagit under de senaste tio åren har haft en privat ceremoni följt, ibland dagar eller veckor senare, av en offentlig ceremoni. Den privata ceremonin är den juridiskt bindande.

Dessa har varit romersk-katolska, olika protestantiska valörer, östra ortodoxa och shiamuslimer.

I de flesta fall utfördes den privata ceremonin av en regeringsombud (JP, äktenskapsregistrator, borgmästare) och den offentliga ceremonin av en vän eller familjemedlem.

De privata ceremonierna var inte nödvändigtvis "hemliga". I de flesta fall nämndes de helt enkelt inte. När det gäller den shiitiska ceremonin fanns det cirka 35 av oss nära vänner och familj för det privata evenemanget och cirka 200 ytterligare arbetsvänner för det offentliga.

Lämna en kommentar