Skulle du vara bekväm att gå ensam på bröllop?

Jag har gjort det här. Jag var inte nödvändigtvis bekväm först. Jag var nyligen skild så att det förmodligen intensifierade alla känslor kring att gå ensam.

Den unge mannen som var gift var min sons bästa snowboardkompis från gymnasiet och kyrkans ungdomsgrupp. Det var inget sätt att jag inte skulle gå på detta bröllop. Jag hade sett honom växa upp.

Jag hade kört kyrkbussarna i ungefär sex år - en till tre gånger i veckan - varje vecka. Jag gjorde detta utan kostnad för kyrkan så att barnen kunde transporteras som en stor grupp för att ha kul tillsammans - snarare än att göra de saker tonåringar gör när de är uttråkade. Saker som att komma i trubbel, experimentera med droger, alkohol och sex - alla saker som kan sätta en tonåring på misslyckande.

Jag älskade att göra det eftersom jag hade ett CDL-körkort och kunde köra stora fordon. Ingen av de andra föräldrarna kunde komma in och hjälpa till att få detta att hända.

Pastorn, ungdomsledarna och ungdomen var alltid tacksamma och uppskattade min tid och min tjänst för dem. Som ett resultat - jag uppskattades av föräldrar, tonåringar, kyrkans personal etc. De andra gästerna på bröllopet var till stor del dessa människor. Jag hade en stark historia med dem. (Min före detta man var inte aktiv i kyrkan.) Detta hjälpte mig att känna mig ansluten och vara en del av firandet och gemenskapen - även om jag var ensam utan en personlig följeslagare.

Lämna en kommentar