Skulle en brudbutik tillåta mig att boka en tid för att prova klänningar även om jag inte planerar att köpa någon av klänningarna eftersom jag inte har råd med ett helt bröllop men bara vill veta hur en bröllopsklänning skulle kännas?

Jag planerar att gå till en stor kedja som Davids Bridal (som har många alternativ till olika prispunkter). Om du är förlovad eller i ett seriöst förhållande, ring dem, boka en tid och se till att de vet att du inte planerar att köpa just nu. Om du bara vill spela klädsel, gå till ett varuhus och prova deras formella klänningar. Brudbutiker och brudkonsulter arbetar på uppdrag. Det är inte rättvist att förvänta sig att de lägger ner timmar av arbete, om det absolut inte finns något hopp om att de ska göra en försäljning. Mitt första jobb på college var som brudkonsult för Davids brud. Jag hade precis gifte mig och älskade att arbeta med klänningarna. När jag valde min egen klänning gick jag till en avancerad butik och de hade väldigt lite som passade min budget och drömklänningen jag hade valt ut från en tidning var 3 gånger min budget. Jag kände mig hemsk och frustrerad och otillräcklig. Sedan slog jag Davids Bridal ... de har en mindre formell affärsmodell och har inte samma boutiqueaktiga känsla, men du kan hitta underbara klänningar som passar in i en mycket mindre budget. Deras konsulter får fortfarande betalt på provision / volym så slösa inte tiden. Var framför dig, berätta för dem att du forskar och ville se vad som passar din budget. Du kan också be om att pröva på några olika stilar och prispoäng för att försöka lista ut hur mycket du verkligen kommer att sugas in av en klänning. Jag hade ett budgetbröllop. Det finns många sätt att spara pengar. Även om du inte planerar att ha en brudklänning, se till att du har något som får dig att känna dig spektakulär och speciell. Kom ihåg att vad du än har kommer att vara på bilder för resten av ditt liv. Om du inte har en stor budget, gå enkelt och lägg sedan till en liten gnista / känsla någonstans för att klä upp den. Gör INTE misstaget att pröva på en klänning som du aldrig kunde köpa. När du väl har hittat “klänningen” och har provat den och har den synen i huvudet kommer inget annat att mäta sig. Det sista du vill känna på din bröllopsdag är mindre än den bästa versionen av dig. Om du gillar byxor, hitta en fantastisk byxdräkt. Om du vill ha en kort kjol, gå till den. Om du vill ha färg, gör det. Men försök INTE med något du aldrig kan ha. Det är en hemsk känsla för bruden och konsulten att få en brud att ha det "ögonblicket" och sedan lämna fruktansvärt besviken eftersom de inte har råd med klänningen, oavsett hur kreativ någon av er blir med finansiering.

Också ett snabbt ord om "ögonblicket" eller "THE Dress". Jag är vanligtvis inte en tuff flicka. Jag träffade min man i besättningslaget och tillbringade år som en av killarna (försökte inte framstå som särskilt feminin - tack och lov min man var smart nog att se förbi det - vi har varit gifta i 24 år). Ingen med sitt rätta sinne (inklusive mig) skulle någonsin ha förväntat mig att jag skulle falla för en klänning med små rodnade blommor på. Men jag tog på den mest för att kontrollera klänningen, och det var det. Min mamma och jag stod där och pratade och det var "klänningen". Även om du inte tror att det kan hända dig, tro mig när jag säger att det händer om och om och om igen när du arbetar i en brudbutik. Du kan låta en brudvän föreslå att de provar en klänning "för skojs skull" och alla tycker att dina käkar faller på golvet eftersom det ser utsökt ut. Du kan berätta för en konsult vad du tänker på / letar efter och de kan kanske dra en klänning som säljs, eller som ligger helt inom din budget och vid första anblicken är klänningen inte spektakulär. Sedan försöker du på ett bälte eller ett slöja och POW, "ögonblicket" träffar.

Tillbaka till shopping ... be inte om en helgbokning. Fråga dem vad som skulle vara bekvämt, eftersom du bokstavligen kan ta pengar ur fickan om ditt möte innebär att du saknar en betalande kund. Begränsa dig till en timme om du kan. Läs situationen. Om det är en lugn dag och du kan höra syrsor i butiken och se uttråkade konsulter, kan de faktiskt gärna titta på klänningar, stilar, budgetalternativ, att hålla sig sysselsatta och att öva sig på att få ett brudutseende rätt. Om platsen är full, prova på tre klänningar och lämna. Det är mycket bättre att ta lite tid och vara ärlig och artig och sedan få en konsult att tro att du köper den dagen. De hoppar genom bågar, släpar vansinnigt tunga klänningar runt, tillbringar dagen med att hjälpa ett stort sortiment av människor in och ut ur klänningar.

Om jag visste att en klient inte riktigt planerade att göra en försäljning eller var mycket bekymrad över budgeten skulle jag göra allt jag kunde för att hjälpa dem, ge dem idéer och se till att de hade kul. Men det är vägen, vägen, lättare om du vet att du inte försöker stänga en försäljning, läser familjens känslor och väntar på "ögonblicket" när en brud hittar sin klänning, etc. Det finns inget bättre sätt att pissa av en brudkonsult (och butiken) än om du går in och ber om att pröva på klänningar som aldrig någonsin kommer att ligga i ditt prisklass och låtsas att du seriöst överväger en försäljning och sedan går iväg i slutet.

Så ja, du kan boka tid om du inte är redo att köpa (eller inte planerar att köpa någonsin). Snälla, snälla, var försiktig när du går in, hur lång tid du tar och de förväntningar du ställer med en brudkonsult. Från personlig erfarenhet, gå inte till en avancerad butik om du inte har pengar eller önskan att köpa en high end-klänning. Ärlighet är din bästa policy. På så sätt kommer konsulten att kunna uppfylla dina förväntningar och förhindra att du blir kär i ryggen med en klänning du inte kan ha.

Lämna en kommentar