Som fotograf med en budget. Vad är några prisvärda porträttlinser för en Nikon? Vad är ditt favoritporträtt du tagit?

70–300 f / 4.5–5.6 VR - Det tar dig i den söta zonen 150–200 mm för porträtt så att den inte planar ansiktet och gör det bredare än normalt.

Det här är porträttfotoet av min far som jag tog några år före hans död vid 75 års ålder. Det är ett enkelt foto; förmodligen inte i nivå med den fotografering som jag gör idag, men den berättar mycket om vad jag vill att den ska göra. Linjerna i hans ansikte berättar ganska mycket livet som han ledde när han kom över från Japan till Kanada vid 22 års ålder.

Han tillbringade större delen av sitt liv med att ta hand om sin fru (som är försörjare till huset) och ta hand om min uppväxt. Jag har tagit många porträttbilder av min familj genom åren men utanför min fru och barn är detta det enda skottet som ger så många minnen (både bra och dåliga) i framkant.

Jag var upprorisk och brydde mig inte om det kränkande sättet som min mamma behandlade mig och jag tror att en av de hjärtskador som min far hade var det faktum att han inte hade ett närmare förhållande med min fru och hans barnbarn som han kunde ha eftersom min mamma och jag inte kom överens.

Lämna en kommentar