Som fotograf, mellan mycket liknande bilder av samma ämne, hur väljer du det bästa?

Hej, Marco. Tuff, tuff fråga, precis som besluten och hur vi fattar dem. Det händer så att jag redigerar ett skott som jag gjorde på en Harvest Moon Festival. Jag sköt underhållningen. Jag sköt - mycket. Jag skulle aldrig någonsin ha tagit den här saken om jag använt film. Jag erkänner fritt (om det är skamligt) en viss mängd spray'n'pray. Okej, MYCKET spray spray. Till mitt försvar har exemplen jag använder här sex unga kvinnor som gör mycket atletisk afrikansk dans. När du skjuter någon form av grupp går variablerna exponentiellt upp med antalet personer. Här dansar sex unga kvinnor! Jag försökte frysa mycket snabba åtgärder av sex personer i konstant, något slumpmässig rörelse. Kan du gissa vilken av dessa tre intilliggande ramar jag bestämde mig för?

^^ Det var inte den här. Omöjligt att se på Quora, men den här avvisades eftersom den stående kvinnan fjärde från vänster inte är skarp (rörelseoskärpa). Jag är en skarp freak; oskarp av någon anledning tenderar att vara en affärsbrytare. Jag gillade dock gruppdynamiken, men den övergripande bågen av fyra i ryggen ger hela ramen en känsla av rörelse snarare än tablå.

^^ Jag avvisade den här också. Jag älskar vad som händer med de två knäböjarna, KÄRLEK, men den stående raden gjorde det bara inte för mig. Denna komposition har en viss tablåkänsla, för symmetrisk—

^^ Så det här är det jag valde. Den här var faktiskt i mitten mellan de andra två. Jag sköt mer av detta avsnitt men det var det som hoppade ut. Varför? Jag gillar dynamiken, känslan av rörelse, den totala balansen, engagemanget. Den har den starkare dynamiken i den första bilden utan skärpan. Men jag önskade säkerligen att den med ögonkontakten framför hade varit bättre.

Faktum är att hade jag tagit film, och därför, mycket färre skott, skulle något av dessa ha passerat och jag skulle ha varit stolta över att få någon av dem. Problemet med digital, plus en känsla av osäkerhet, är att det finns något som en förlägenhet av rikedomar: Jag har alldeles för många bilder totalt sett på åtta olika handlingar, tagna med två kameror med olika brännvidd. Avlägsnandet och redigeringen är uppriktigt sagt tråkigt för mycket, och det är mitt eget fel, men jag vill bara leverera "bra grejer", så jag lider för min konst. ¯ _ (ツ) _ / ¯

Lämna en kommentar