Stör det dig när människor hänvisar till sig själva som ”professionella fotografer” när de helt klart inte gör det?

Ah ja FAUXtographers! Gjordes berömd av webbplatsen DU ÄR INTE TOTFOTOGRAFER Visa exempel som detta:

och detta…..

och så att vi inte glömmer detta:

Dessa är inte ens det värsta. Det finns så mycket dåliga saker där ute som får mig att krypa.

Svaret på din fråga är att jag brukade. Jag brukade verkligen bli störd av det, men inte längre.

Jag fick en formell utbildning i fotografi på en av de bästa (om inte det bästa) skolor i världen för sådana saker. Som en del av den utbildningen utbildades vi i analog fotografering samt digital fotografering, som fortfarande var relativt ung då. Detta inkluderade inte bara en teknisk utbildning i fotografi utan också en bredare utbildning om saker som estetik, konsthistoria och antropologi. Vid 20 års ålder befann jag mig att äta lunch och ta lektioner med fotografer från Magnum, Nat Geo och VII regelbundet - det blev normalt för mig och jag lärde mig vad som krävs för dessa människor att uppnå i deras liv - det var ett helhjärtat engagemang för fotograferingens hantverk och process.

Explosionen av digitala bilder mellan 2005 och 2015 förändrade fotografin i grunden. Det bästa sättet att illustrera denna punkt är med denna graf:

Som illustrerar det totala antalet fotografier som tas varje år. Diagrammet är 6 år gammalt, idag år 2017 är antalet över 1 biljon / år.

EN TRILLION FOTO

Ingen annan konstform har sett en sådan spridning - jag tvivlar verkligen att det görs 1 biljoner målningar varje år - inte heller skulpturer eller collage. En massiv explosion på grund av den digitala kameran och de digitala medierna. På ungefär tio år tog digitalkameran ett medium som var mycket tekniskt och ganska dyrt och förvandlade den till något som var idiot-bevis och utilitaristiskt.

Under den här perioden stötte jag regelbundet på människor som kallade sig en 'Professionell fotograf' - då mina tänder skulle ge ett hörbart slipljud. 9/10 var dessa människor FAUXtografer - i mina tankar hemmafruar eller teknikentusiaster som tog en digital kamera en dag, tyckte att det var kul och bestämde sig för att försöka göra sina seniorfoton / bröllop för pengarna.

Jag avskydde dessa människor. Mestadels för att de tycktes sammanfoga de mest grundläggande grunderna för fotografering med behärskning. Jag skulle höra saker som:

  • Hur många megapixlar har din kamera?
  • Använder du Lightroom eller Photoshop?
  • Vilken typ av kamera skjuter du på?

Under hela min tid i skolan tror jag inte att jag hörde den här sista frågan en gång till ett antal professionella. Vi kan prata om en kamera i förhållande till en viss teknik eller situation, men inte som ett sätt att utvärdera / bedöma personen du står bredvid.

På grund av spridningen av den digitala bilden verkade det som om jag stötte på den här typen av människor dagligen. Sedan kom sociala medier och det verkade som om ALLA var fotograf. Jag kan inte räkna antalet FÖRSTA NAMN_LAST NAMN_PHOTOGRAPHY Facebook-sidor som dyker upp cirka 2010 - det var absurt. Mest för att jag som arbetande fotograf visste att det bara inte fanns så mycket en marknad för fotografering där ute. Jag var en "framväxande konstnär" vid den tiden, och jag kände att denna flod av amatörer gjorde det svårare för mitt arbete att bli märkt.

Så jag gick igenom en mycket frustrerande period där jag ständigt omdefinierade vad det innebar att vara en professionell fotograf. Jag slängde hela tiden den här definitionen för att utesluta människor som jag kände var FAUXtografer, men ingenting verkade verkligen hålla fast. Till exempel; vid ett tillfälle definierade jag en professionell fotograf som någon som tjänade pengar på sin fotografering. Sedan började jag tänka på de människor som tar skolporträtt. Den person som tar det här fotot 500 gånger om dagen är verkligen inte en "FOTOGRAF"

… men de är. Följaktligen arbetade en av mina närmaste vänner och favoritfotografer som Paparazzi under den här tiden, ett segment av det yrke som de flesta inte anser som "riktig fotografi". Han är en fotograf som arbetar dagligen och som arbetet sågs av 100,000 XNUMX-tal människor - men det arbete han verkligen brände för blev knappt sett. Dessutom fanns det många fantastiska fotografer som inte gjorde en krona från sin fotografering.

Det här är det intressanta med att vara konstnär. Allt du behöver göra för att bli en "konstnär" är att börja skapa en konst - bra eller dåligt. Du kan helt enkelt förklara dig själv som artist en dag och det är det. Jag känner inte till något annat yrke där detta är möjligt. Du kan inte bara förklara dig själv som professionell idrottare en dag för att du plockade upp en basket - inte heller kan du gå runt och kalla dig en kirurg för att du läser Grey's Anatomy.

Under perioden kämpade jag för att definiera vad det innebär att vara en ”professionell fotograf” - jag kämpade också för att definiera mig själv som konstnär. Den längsta definitionen som någonsin fick var "Jag vet det när jag ser det" - vilket är ett typiskt självförstärkande uttalande för mig att göra. Jag kände att mitt arbete försvagades av dessa människor och det gjorde mig MYCKET defensiv.

Med tiden lyckades jag skapa ett ganska trevligt liv för mig själv som konstnär. Jag har samlat in ett antal prestigefyllda stipendier, bostäder och stipendier - mitt arbete har tagit mig över hela världen och jag är i allmänhet fri att driva projekt jag brinner för utan att behöva oroa mig för deras kommersialitet. Jag lämnade titeln "framväxande artist" och står nu fast i "mid-career" -arenan. Som ett resultat slutade jag bara bry mig om vem som är och inte är en ”professionell” fotograf.

Jag bryr mig inte längre vem som är och inte är fotograf, för det mesta påverkar det inte mig. Jag tävlar inte längre med dem.

Jag vet vad det betyder för mig själv att vara en "professionell konstnär". Detta beror på att jag har varit tvungen att förfina mitt budskap oändligt under de senaste 15 åren; Jag borde antagligen få tatuerat min hisshöjd i pannan för att spara tid. Alla de yrkesverksamma som jag fick träffa och arbeta med på college ... vi pratade aldrig om vilken kamera de använde eller om de föredrog Nikon framför Canon - eftersom vi var för upptagna med att prata om ARBETET.

Det enda jag bryr mig om längre är arbetet, och om någon verkligen vill bli en 'Professionell fotograf' så är det också vad de behöver göra.

Lämna en kommentar