Tar du bort din vigselring?

Efter att ha arbetat i en fin smyckenbutik i många år blev jag förvånad över att se hur många som aldrig tog av sig ringarna (vilket betyder att de inte heller kunde rengöra dem ordentligt.) Jag minns en viss kund som kom in, hon var en RN och behövde ha storleken på den, så hon tog av den och räckte den till mig. Vår sed var att titta på dem under ett mikroskop, inte bara med en lupp. Det jag såg under stenarna var hemskt grovt! År med smuts, handkräm, tvål och jämn hud packades in i området under stenarna som de lager som jorden bygger upp under miljontals år. Usch! Jag vände mig runt mikroskopet och lät henne titta på det som hon hade på sig när hon tog hand om patienterna. Idén fick mig verkligen. Hon hade också ojämnt slitna tänder, de som vänd mot hennes babyfinger och "fronten" var mer slitna än resten och behövde tippas omedelbart. Om detta inte kontrolleras och omhändertas stenarna! Vi fixade ringen, rengjorde den och när hon tog upp den såg hon äntligen vad ringen var förment att se ut, och hon blev förvånad!

Människor: snälla få dina ringar kontrollerade och rengöras regelbundet! Hur många människor som kom in på grund av att de förlorade en eller flera stenar skulle skämma bort dig!

Jag tar av mig när jag duschar och lägger i en rengöringslösning. Jag tar också bort dem när jag tar handlotion på. Dina ringar ska vara antingen på din hand eller i deras rengöringsmedel eller smyckeskrin. Lägg dem aldrig ner någon annanstans så förlorar du dem aldrig. Och se alltid till att diskbänken är stängd och toalettstolen är nere om du tar bort dem i badrummet. De faller lätt ner i avloppet eller in i toaletten och du kanske aldrig får tillbaka dem.

Lämna en kommentar