Vad är 35mm i fotografering?

Tack Kyle Darcy för ditt faktiska svar.

Jag skulle tillägga att 35mm-kameran idag är nästan digitala kameror, så 35mm är en "Full Frame" digitalkamera.

Det är de grundläggande sakerna där alla får ”motsvarande” brännvidd, så när man använder en APS-C digital kamera (eller en fysisk för dem som fortfarande har en) finns det en förstoringsfaktor på 1.4X eller 1.5X.

Det betyder att en "50mm" -lins på denna kamera är en "ekvivalent" brännvidd på 70mm-75mm.

Jag beklagar bara att vi inte pratar om sensorstorlek längre (PoF ändras med sensorstorlek, en "ekvivalent" på 50 mm är inte likvärdig när vi använder ett mediumformat eller en APS-C-sensor!), Inte heller om synvinkel, eftersom linsdelen är ungefär grader (och sensorstorlek), den andra delen handlar bara om sensorstorlek.

Att förenkla riktigt komplexa vetenskapliga uppgifter är dumt (ja, som fotograf som lärde sig det i början av 80-talet och som programmerare sedan slutet av 70-talet så en nörd vill jag inte förenkla: du är vilse i översättningen).

Vet du verkligen att det finns kvantiska effekter på sensorer när subpixelstorleken är för liten? Ja det händer för alla som använder en smartphone idag, de korrigeras digitalt, men ändå kunde sensorn inte hantera fotonerna.

På andra sidan är 35 mm ”ekvivalenta” linser, som jag upplevde på Nikon D70, D2X, D300, Fuji X100 & X100S och Nikon D610 otroligt spännande, åtminstone för mig. Det finns inte den enda, men om jag har ett val av fokus genom hela mitt liv, så är det det jag väljer, åtminstone f / 2, helst vid f / 1.4.

Lämna en kommentar