Vad är bättre för landskapsfotografering, Hasselblad 503 eller Mamiya 7 tillsammans med deras respektive linser?

Jag har använt båda kamerorna. Och jag gillar verkligen avståndsmätarkameror. Jag stängdes av av hur lätt mätaren i mamiya blev förvirrad av sidobelysning. I mina ögon bör en kamera som är dyra ha ett exakt mätsystem. Jag är säker på att någon som läser detta kommer att säga bra om han visste hur man använder ett problem med en handhållen mätare löst. Anledningen till att jag fick. Mamiya 7 berodde på att jag ville ha en promenad runt mediumformatkamera. Att jag inte behövde bära en tillbehörsmätare. För om jag ville ha en handhållen meta (jag äger 6 olika) kunde jag ha skjutit med hadsrlblad eller rollieflex eller c330. Så gå med hasselbladet eller till och med en 4x5 kamera päls scenisk

Lämna en kommentar