Vad är betydelsen av fotojournalistik i samhället?

I eftertanke hörde jag den stora fotojournalisten Sebastião Salgado väcka tankar om detta ämne som är ojämförliga med vad jag kan beskriva. Hans arbete är verkligen hans passion. Dokumentären "Jordens salt" är en uppfriskande och intressant observation av mannen, hans arbete och hela fotograferingsmediet. I kraft av sitt livsverk frambringar han hedersfullt fotograferingens glans.

”Jag skulle gå på fotografering. En sak som är viktig är att du inte bara går på fotografering för att du gillar fotografering. Om du tror att du är fotograf måste du ha några verktyg - utan dem skulle det vara väldigt komplicerat - och dessa verktyg är antropologi, sociologi, ekonomi, politik. Dessa saker måste du lära dig lite och placera dig själv i det samhälle du bor i, för att din fotografering ska bli ett riktigt språk i ditt samhälle. Det här är historien som du lever. Detta är det viktigaste.

I mitt ögonblick lever jag mitt ögonblick. Jag är äldre nu, men unga fotografer måste leva sitt ögonblick - detta ögonblick här - och stå i detta samhälle och titta djupt på samhällets slående punkter. Dessa bilder kommer att bli viktiga eftersom det inte bara är bilder som är viktiga - det är viktigt att du befinner dig i ditt samhälls ögonblick som dina bilder visar. Om du förstår detta finns det ingen gräns för dig. Jag tror att det är poängen. Så enkelt som detta, och så komplicerat som detta. ”

Lämna en kommentar