Vad är den bästa iMac för seriösa fotografer? Varför?

Jag skulle få 27 "5K iMac med den största hårddisken du kan hitta (Fusion Drive fungerar bra så jag skulle överväga det). 21" skärmen är för liten. Jag har en 20 "Apple Cinema Display och den är alldeles för liten för seriös fotoredigering.

Vad som är trevligt med Apple iMac är att den kommer professionellt kalibrerad från fabriken. Det är inte nödvändigtvis att göra en färgkalibrering. Ramen runt skärmen är svart för att ge tillräcklig kontrast till vad du än redigerar, och de flesta professionella redigeringsprogram har en mörkgrå bakgrund för att hjälpa till i processen.

Anledningen till att du vill ha den största hårddisken du kan hitta är att sättet Apple arbetar på är att du importerar bilderna med iPhoto. Förutsatt att du skjuter i rå, vilket är vad de flesta yrkesverksamma gör, måste du exportera en annan kopia av bilden till hårddisken. Sedan redigerar du fotot i Lightroom och exporterar det till hårddisken.

Så småningom det som händer är att du slutar med minst 3 kopior av exakt samma bild som tar enormt mycket utrymme. Jag hade turen att köpa 3TB Fusion Drive, som uppenbarligen inte längre finns på Apples webbplats, men du kanske kan hitta en begagnad eller skapa din egen Fusion-enhet med en extern enhet.

Jag älskar min iMac eftersom det är en så vacker dator både inifrån och ut. Det inspirerar mig att använda det och göra fantastiska bilder. Jag skulle inte vilja använda någon annan maskin för att redigera mina foton och / eller videor. Att skapa bra konst handlar om passion och energi och min iMac får mig mer passionerad för mina bilder än någonting annat.

Jag hade turen att köpa Aperture när det fortfarande fanns tillgängligt. Det är en mycket bra programvara för rå redigering och jag använder den fortfarande. Jag tycker att det är lättare att använda än antingen Lightroom eller DxO Optics Pro.

Se till att du får styrplattan (ny eller gammal). Det är väldigt bra integrerat med OSX-operativsystemet och den nya styrplattan med dess tryckkänsliga sensorer har inte motsvarande på Windows. Jag använder helt enkelt en gammal Logitech (PC) mus för redigering av foto och video. Jag har en Magic Mouse men jag gillar inte att använda den.

Lämna en kommentar