Vad är den bästa Mac att köpa för nybörjare fotografer? Jag är nybörjare inom fotografering och gör det ibland som en mindre hobby. Jag har redan en MacBook Pro 2012. Ska jag uppgradera och få en SSD för det bara för att ge mig 8 GB eller överväga att få en iMac?

Jag håller med Kiran Konathala, (vars svar jag röstade).

Jag skulle vilja ge lite mer detaljer. Apple introducerade fyra MacBook Pro-modeller 2012:

  • MacBook Pro (13-tum, Mid 2012)
  • MacBook Pro (15-tum, Mid 2012)
  • MacBook Pro (Retina, 15 tum, Mid 2012)
  • MacBook Pro (Retina, 13 tum, slutet av 2012)

Retina modeller är inte kan uppgraderas. Så jag hoppas att du har en icke-näthinnamodell.

Observera att även om Apple säger att MacBook Pro 2012 endast kan uppgraderas till 8 GB, är den faktiska gränsen 16 GB. (När Apple skrev specifikationerna för den modellen var de 8 GB-moduler som behövs för 16 GB ännu inte tillgängliga.)

Pre-Retina-modellerna 2012 var de senaste Mac-bärbara datorerna som var lätt att uppgradera.

Jag rekommenderar starkt att du uppgraderar till 16 GB RAM-minne och byter ut den snurrande enheten med en 500 GB eller större SSD.

Du kan få en 16 GB uppgradering för MacBook Pro kit från OWC för cirka $ 150. Du betalar ungefär samma för en 500 GB SSD. För ungefär $ 300 har du en Mac som är betydligt snabbare.

Om du blir mer seriös med fotografering kan du alltid köpa en snabbare Mac senare.

Lämna en kommentar