Vad är den bästa webbplatsen för fildelning för amatörfotografer?

Alla svaren här är fantastiska! Jag skulle säga att det verkligen beror på vad du försöker göra. Generellt sett är det delningswebbplatser som är roliga att bidra till, men kommer att få dig lite i vägen för erkännande.

Om du brinner för vad du gör har Maciej helt rätt att du borde ha din egen webbplats för att visa upp ditt arbete och att du kan använda dina sociala mediekanaler för att dirigera människor till din egen webbplats. Bortom det listar jag bara min vanliga rutin för innehållsdistribution.

Facebook. Jag använder min egen personliga sida, liksom en fotograferingssida för vilda djur och en folks fotograferingssida. En tanke på detta, om du har mer än ett eget uttag för dina foton på Facebook, är att variera de foton du använder så att det inte är enhetligt och inte drunkna människor med aviseringar. Det är det snabbaste sättet att följa eller inte gilla. Leta också efter och gå med i Facebook-grupper med liknande intressen som delar foton. När du delar foton till dessa grupper, se till att du lägger till värde. Jag är personligen inte ett stort fan av människor som bara lägger upp foton utan berättelse. Så var engagerande!

Instagram. Det finns helt enkelt ingen bättre plattform på sociala medier för fotografering. Jag skulle undersöka IG och leta efter andra med liknande foton till dina egna och se vad de gör för att få en mätning av vad som fungerar. Människor vill inte bara se underbara fotografier, de vill se fantastiska gallerier! Så var noga med att göra din totala samling dynamisk. Undersök också de bästa hashtags att använda, eftersom det är så ditt arbete kommer att spridas och ses oftare.

Twitter. Jag ska vara ärlig. Jag har inte använt twitter förrän nyligen, för jag ville inte tänka mycket på hur man berättar en historia med ett så begränsat utrymme. MEN, om du vill få ut ditt arbete är det värt att lära dig!

Jag är också bloggförfattare. Jag skulle säga att om du gillar att skriva är blogging ett bra uttag för att se ditt arbete på ett annat sätt. Jag skriver ofta runt de fotografier jag gör så att jag inte bara kan visa upp mitt skrivande utan också mina fotografier. Det är mer arbete, men du kommer att skilja dig själv. Så få fotografer verkar vara uppmärksamma på historien idag. Det är viktigt!

Andra webbplatser jag använder är 500px, flickr, pixoto, photocrowd och Viewbug.

Viewbug är det enda jag använder med någon regelbundenhet, eftersom jag tycker om deras format och tävlings- / utmaningssystem mest. Det är egentligen bara för skojs skull, även om du kan (och jag har) vunnit priser för tävlingar, och om ditt arbete är solidt kommer deras redaktörer att presentera ditt arbete i sina bloggar. Hoppas det hjälper, och lycka till!

Lämna en kommentar