Vad är den ena låten de spelar vid varje bröllop som du bara inte tål och undrar varför folk gillar det?

Pacabelbels Canon. Specifikt i D-dur.

Ja, det tidlösa stycket som alla bestämmer sig för att spela på sitt bröllop, eller åtminstone har debatterat det innan det klumpas av ett erfaret band eller kvartett.

Jag spelar i ett band, har spelat på några bröllop.

Pianostycket, spelat av min vän på tangentbordet, perfekt, underbart, kunde inte vara mer elegant,

Fiol? Samma igen, spelas av våra två gitarristar, timingändringar, melodiförändringar, du heter det, perfekt.

Ah, cellodelen ... spelad av bassisten.

Jag är basisten i bandet.

Hela låten är åtta toner. ÅTTA BLODANMÄRKNINGAR PÅ REPETERING. I SEX MINUTER.

Jag har spelat den med en hand tidigare och bläddrat igenom nästa låtar. Jag har också ritat bilder på musiken medan jag spelade - inte att jag behöver det eftersom jag memorerade den på en minut.

Så snälla, om du har ett liveband på ditt bröllop, spara din stackars bassist, eller om du har en stråkkvartett, (först och främst, snälla, du), din kära cellist, det finns många många bitar som är mer unika att spela på ett bröllop, så bara gräva lite, hitta ett bra bröllopsband och fråga vad de spelar bäst, eller prata med din vänliga stadsdel klassiska stråkkvartett.

Jag har inga problem med någon som spelar den här låten vid deras bröllop, speciellt om det är ett förinspelat spår. Den enda andra frågan jag har med pjäsen är att jag tycker att den används för mycket.

Lämna en kommentar