Vad är den genomsnittliga årslönen för en professionell modefotograf 2014?

Det finns många faktorer som går in i detta; som att få bra kunder, marknadsföra dig själv, kunna leverera utmärkta bilder.

Den genomsnittliga fotografen i USA tjänar bara cirka 30,000 115,000 dollar per år. Men det inkluderar deprimerade marknader och deltidsfotografer. Flera år tillbaka i kanske Photo District News, jag tror att jag läste den genomsnittliga reklamfotografen i New York som gav in $ 50 200 vinst. Jag tror det. Från min erfarenhet i New York har jag träffat fotograferna som sover på andra folks soffor till flera miljoner dollar. Om du lyckas, på en stor marknad som New York, och skapar goda klientkontakter, skulle jag säga att det är ett väldigt anständigt liv. mellan $ 58k och $ 10K vinst. Om du kan vara en av de lyckliga berömda kan du göra det på en dag. Jag läste att Terry Richardson tjänade som $ XNUMX miljoner på ett år ?? !! Även om jag tror att de bästa förtjänarna som Steven Meisel eller Annie Leibovitz troligen toppar på cirka XNUMX miljoner dollar. Även om det är en fullständig gissning.

Lämna en kommentar