Vad är det bästa fotoredigeringsprogrammet för fotografer, och vilket är det lättaste att lära sig och använda?

Jag ska chip in eftersom jag är en Linux / Ubuntu-användare. På grund av detta är alla "normala" verktyg som folk hänvisar till inte tillgängliga för mig, så jag lever i en värld av öppen källkod / gratisverktyg. Medan många av dem är gjorda för Linux fungerar de också på Mac och Windows, så här är några användbara verktyg som är klonen för många av de som listas här, men är GRATIS.

Den tydliga vinnaren i Photoshop-alternativet är "The Gimp". På många sätt är det en rak klon av Photoshop. Gratis för Linux, Windows och Mac.

På Lightroom använder jag en tag som heter Darktable som också finns för Mac. På många sätt är det mer kraftfullt än lightroom på grund av dess maskeringsfunktion som möjliggör många Photoshop-liknande funktioner.

Också där ute är:

  • lightzone
  • rå terapeut
  • flera till

Om du är en Ubuntu-person som snubblar på det här, här är några råd åt andra hållet. Jag fick PortraitPro att köra på Ubuntu under vin.

K

Fotografering :: Bli lite bättre varje dag.

Lämna en kommentar