Vad är det bästa objektivet för stadsbildsfotografering?

Enkelt svar är en vidvinkel som en 16–35 mm vilket ger dig en fantastisk vidbild (använd ett stativ) eller om handhållen gång runt 35-änden är perfekt för finare detaljer. Observera att jag har använt nästan alla linser i min väska, allt från 8–15 mm fisköga till 400 mm, och sålt utskrifter från en 50 mm 1.4 som jag sydde 20 foton med på f1.4!

Ett mer kreativt svar skulle titta på vilken typ av stadsbild du försöker fånga och vad du försöker markera. Här i Perth har vi några fantastiska utsiktspunkter, en från en närliggande park på toppen av en kulle som en 24mm prime gör ett fantastiskt jobb, en annan utsiktspunkt ligger över vattnet där jag älskar att använda min 70–200 2.8L för att komma ner lågt över vattnet och dra till de bästa funktionerna i staden.

Vanligtvis för mitt arbete med bröllopsfotografering älskar jag att använda stadens funktioner för att komplimangera ett par framför, så i vissa fall kommer jag att använda 70–200 i 200 mm-änden, rama in paret och skjuta så låg bländare som möjligt. Detta är ett smart sätt att föra staden närmare paret och om du skjuter på natten kan du uppnå vacker bokeh ... du kan helt enkelt inte göra detta med vidvinkel.

Ett annat favoritskott av mig att spela med är att sätta paret i en central reservation, använda 16–35 mm vinklade uppåt och dra slutaren ... medan du använder en avblixten för att motljus paret. Jag har haft några bra resultat med detta ... speciellt när det är mycket trafik!

Var kreativ och använd vad du har för att skjuta utanför normen!

Lämna en kommentar