Vad är det bästa sättet att behärska Photoshop?

Det bästa sättet att lära sig Photoshop är att göra. Jag lärde mig grunderna från Photoshop-hjälpfiler. Det var inte tillgängligt höghastighetsinternet för mig vid den tiden.

Senare försökte jag behärska saker genom att lära mig att skapa eller göra något / allt (när höghastighetsinternet var tillgängligt för mig). Jag tränade hela dagen i nästan 2,5 år. Fel sätt att behärska Photoshop. Det som är bra är att jag lärde mig var är kommandon, i vilken meny och vad som gör alla de verktyg och alternativ.

Börja inte med komplexa handledning, börja med grunderna och stanna där. Grundläggande kunskaper.

I tredje stadion börjar jag lära mig vad som är dator, vad som är digital bild och vilken roll Photoshop spelar i all den processen. Vid någon tidpunkt börjar jag förstå saker och att jag kan skapa allt som börjar från grunden utan att man kommer ihåg hur man gör / skapar något. Det var också bra för mig att titta på Bert Monroy-handledning, till exempel. Bert förenklar saker och skapar vackra och komplexa scener genom att kombinera grundläggande saker / alternativ. Bert är mästare, han har behärskat grunderna.

Min rekommendation är att börja med frågan: vad är digital bild? Lär dig allt du kan om digitala bilder. Öppna Photoshop och börja välja verktyg och spela runt för att se vad du kan göra med varje verktyg. Du kan använda Photoshop-hjälp för att lära dig varför ett visst verktyg finns i verktygslådan och för vilken uppgift som skapas. Gör detsamma med menyer och menyalternativ / filter. Börja med enkla saker att träna. Du kan titta på och självstudier men följ inte blindt, försök att förstå saker och ansluta verktyg / alternativ med en viss uppgift som att ändra färg, kontrast, byta pixlar och så vidare ...

När du väl behärskar grunderna och ansluter verktyg / alternativ med några speciella och enkla uppgifter kommer du på god väg. Du kommer att börja skapa från grunden, steg för steg genom att lägga till en enkel sak över en annan.

Stressa inte. Ta en paus när något inte fungerar eller du inte kan skapa. Ta kaffe eller gå och lösningen kommer.

Jag vet inte hur och för vad du vill använda Photoshop men troligtvis kommer du att behöva lära dig och många andra saker som inte har något att göra med Photoshop och digitala bilder.

Lycka till!

Lämna en kommentar