Vad är det bästa sättet att bli en framgångsrik professionell fotograf?

Låt mig inleda detta genom att säga att det är ganska enkelt att bli professionell. Gör ett betalkort och slå professionellt på ditt visitkort, och där är du.

Hur man lyckas är en helt annan sak. Jag tror att det första steget förutom det uppenbara (känn din teknik, välj en genre, var bra på den och så vidare) är att identifiera ditt unika säljförslag (USP). Detta är vad som skiljer dig från alla andra och det är i princip vad du gör. Du är killen som tar svartvita bilder av sköldpaddor.

Nu kanske det låter tillräckligt enkelt, men du måste tänka på det genom att fokusera allt annat du gör på det. Så låt oss bryta ner det:

  • Unikt - välj något som ingen annan gör. Om du tittar på Terry Richardsons arbete kommer du antagligen att säga "Man, jag kunde göra det igår". Och det är sant, det kan du också. Men det är hans sak, och det har redan tagits. I slutändan är det bästa du kan göra att vara lika bra som han på det, och varför ska jag anställa dig om han redan gör det?
  • På den andra sidan, ur den synvinkeln tas allt, så välj något som inte tas på din marknad. Ingen skjuter bröllop uteslutande i svartvitt? Var den svarta och vita killen.
  • Var konsekvent med det. Om jag anställer en fotograf behöver jag inte någon som är mångsidig och gör något unikt varje gång. Ingen behöver en överraskande kille som gör något annorlunda varje gång. Jag behöver svartvita bilder av sköldpaddor? Jag ringer till B & W-sköldpaddorna och förväntar mig att få några B & W-bilder av sköldpaddor ur den. Överraska mig inte med din kreativitet och skaffa mig fantastiska psykedeliska katter, ge mig mina blodiga sköldpaddor.
  • Skriv ner vad din stil tar hänsyn till allt som nämns ovan. Jag ska ta livsstilsbilder, de kommer att bli ljusa och använda ett begränsat färgintervall av jordtoner, det kommer att bli linsflare, de kommer att skjutas utomhus och så vidare. (se till att din stil verkligen är din, skriv inte bara slumpmässiga saker som jag gjorde, det är din fotografering i slutändan). Håll dig nu till det, gör det perfekt, öva det, förbättra det tills de är världens bästa blodiga livsstilslinser. Än att utvecklas till olika saker, lägga till och subtrahera från din stil. Men det är väldigt viktigt för dig att veta att innan du börjar fotografera och planera därefter, inte skaffa ett par modeller, skjut slumpmässiga saker och försök se vad som sticker, det är det snabbaste spåret till medelmåttighet som finns.
  • Säljer del - se till att de är säljbara. Det kommer att bli svårt att tjäna pengar på att skjuta B & W-sköldpaddor, så förmodligen börja med något mer praktiskt än så.
  • Lägg till andra unika element i ditt företag förutom din fotograferingsstil. När jag började arbeta på en nyhetssida var vi fem där. Alla var bättre än jag, mer erfarna och använde bättre redskap. Men jag var killen som aldrig kom sent. Någonsin. Jag effektiviserade och automatiserade mitt arbetsflöde så att jag kunde se till att jag hade bilderna på skrivbordet på kortast möjliga tid. Ingen taggade och organiserade sina bilder på servern, så jag började göra det. Det finns en massa små saker du kan göra för att göra dig oumbärlig för din klient. Det bästa skottet av Angelina Jolie i världen hjälper inte min redaktör mycket om det kommer in efter deadline, mitt genomsnittliga skott är det bästa skottet i världen om världen bara består av ett skott som kom först. Hitta de här sakerna på din marknad och arbeta med dem (för bröllop, ha den snabbaste omsättningen, ge dina kunder en checklista före bröllopet, ha extra smink med dig och så vidare). Det är de små sakerna.

Och slutligen, när allt är klart, marknadsför helvetet. Föreslå ditt unika säljförslag för dina kunder, gör det till mittpunkten för din marknadsföringsinsats så att du kan få ett enhetligt budskap att komma över. Om du kan övertyga din klient att du är det bästa alternativet för B & W-sköldpaddor i världen och att du är killen som verkligen vet hur man gör det, är priset bara en formalitet.

Lämna en kommentar