Vad är det bästa sättet att lära mig fotografering på egen hand med en Nikon DSLR D5200?

Du kan lära dig fotografering på vilken kamera som helst. På grund av personlig erfarenhet tycker jag dock att det är väldigt svårt att lära sig att bli en bra fotograf bara genom att ta bilder, till och med massor av bilder. Du kommer att få bra; du kommer att få dåliga; men du vet inte varför.

Jag tog bokstavligen tusentals fotografier (på film!) Innan jag tog en lektion i fotografering. På några veckor lyckades jag lära mig en rad dåliga vanor och lära mig några viktiga bra.

Det är en sanning att människor i fotograferingen initialt har svårt med det ena eller det andra. Antingen den tekniska sidan - skärpedjup, exponering - eller den konstnärliga sidan - komposition, balans och så vidare. Moderna digitalkameror gör många saker åt dig - men du blir inte en bra fotograf förrän du kan stänga av alla de automatiska funktionerna och lära dig varför vissa saker fungerar och vissa saker inte fungerar.

Ansel Adams - den största av alla fotografer - var också en stor lärare. Hans tre böcker som sammanfattar hans fotografisystem - The Camera, The Negative och The Print - är fulla av information som fortfarande är relevant för digital fotografering, särskilt zonsystemet för exponering. Jag föreslår starkt att man överväger att ta en kort introduktionskurs om fotografi. Du kommer inte ångra det.

Lämna en kommentar