Vad är det rätta svaret på att min svägerska ber mig att vara hennes hembiträde vid min brors bröllop?

Jag är osäker på din förväntan baserat på frågan. Verkar som du frågar med några antaganden och förväntningar. Signalerar du att du funderar på att fråga dig en bra sak? Eller tycker du att det är en upprörande fråga och du vill säga "nej" men är inte säker på hur man nådigt gör det? Eller kanske du känner att hon frågade dig för att din bror pressade henne, men egentligen känner du att hon ville fråga sin bästa vän istället ... Inget av detta är uppenbart ur själva frågan. Så jag kommer att svara på tre sätt, ett för att matcha varje scenario.

(1) Om du tycker att du blir frågad är underbar och vill göra det, tacka henne vänligt, krama henne och börja handla den perfekta hembiträden. Jag tycker att det är riktigt sött som hon frågade, jag skulle personligen känna mig älskad och hedrad.

(2) Om du istället av någon anledning inte är glad att bli ombedd och inte vill göra det, tror jag att det bästa svaret är ärligt, säg ”Tack så mycket för att du frågade mig, jag känner mig rörd och hedrad, men som hans syster känner jag att det inte är min plats ... ”eller vad det än är som du känner får dig att säga nej. Uppenbarligen, säg inte "för att jag inte gillar dig" eller något oförskämt och sårande. Men hitta ett sätt att uttrycka det på ett sätt som är trovärdigt, ger en anledning och sparar hennes känslor. Ingen användning som orsakar besvär eller en grov start med din framtida svägerska. Den enda regeln här är att börja med att tacka henne och göra det när det bara är ni två för att inte skada hennes känslor ytterligare genom att skämma henne inför andra.

(3) Om det du känner eller vet är att hon frågade dig av artighet, eller för att din bror pressade henne på något sätt, tacka henne återigen, och säg henne att även om du är så hedrad att bli frågad, känner du att detta roll tillhör hennes bästa barndomsvän Jennie, och att du skulle älska att vara i brudpartiet, men i en mindre roll.

Min mans syster var en av mina brudtärnor. Jag hade både en hembiträde och en hedersmedlem och tog hand om två av mina närmaste vänner genom att ha en som är hembiträde och en tjänsteman. Det kändes som en övning i diplomati att placera alla. Min egen bror sparade mig besväret genom att fly ...

Lämna en kommentar