Vad är din definition av fotografering?

Enligt den tekniska definitionen är fotografering ljuskonsten. Men för mig är det som meditation. Det lugnar mig. Hjälper mig att utforska världen. Dessutom hjälper det mig att utforska mig själv. Du behöver inte en enorm kamera eller ett stativ eller en vacker modell. Du behöver bara tro på dig själv. Vi har alla mobiltelefoner. Istället för att bara använda den främre kameran för att ta selfies, varför inte prova något annat. Ursprungligen får du kanske inte bra bilder men när tiden går kommer du att utvecklas själv. Jag pratar inte om professionell fotografering. Allt jag vill är att folket åtminstone ser det som en hobby. De flesta av oss har hobbyer som att måla, dansa, sjunga, läsa etc. Varför inte prova något unikt! Varken enheten spelar roll eller personen du klickar på betyder något. Men det är personen bakom kameran som betyder mest. Fotografi behöver fantasi, kreativitet och lite färdigheter. Det involverar också vetenskap. Ljus är vad ett fotografi är gjort av och lär vi oss inte om ljus i fysik. Besök nya platser. Och kom ihåg att du kan besöka en plats men du kan aldrig någonsin återvända ett ögonblick. Min dröm är att skjuta världen med mitt vapen (kamera) och visa andra världen genom mina ögon. Får jag skjuta dig med mitt vapen någon gång?

~ Shubhangi Agrawal

Lämna en kommentar