Vad är din ideala bröllopsceremoni?

Jag hade aldrig något särskilt “drömbröllop”Planerar som barn, ungdom eller vuxen. Ärligt talat trodde jag att jag aldrig skulle hitta någon som skulle kunna acceptera mig för den jag är. Men livet har ett sätt att överraska dig när du minst förväntar dig det. Jag träffade en underbar kille, träffade honom, blev kär och gifte mig slutligen förra månaden.

När bröllopsplaneringen pågick frågade båda våra föräldrar oss vilken typ av bröllop vi vill ha (från olika delar av Indien har vi väldigt olika traditioner). Vi bestämde oss för att överlåta det till våra föräldrar att bestämma hur vi skulle välja vilken typ av bröllop vi skulle ha. Till slut bestämde våra föräldrar att de vill ha ära traditioner för både familjerna och har 2 bröllop i två olika delar av landet med en veckas mellanrum.

Vi hade fyra månaders tid att planera bröllop och uppriktigt sagt kände jag mig som om det var de snabbaste fyra månaderna i mitt liv. Det fanns en speciell del av min hjärna som endast var tillägnad bröllopsplanering 24–7. Det var känslomässigt och mentalt utmattande.

Jag hade tappat aptiten och sovit de tre veckorna fram till bröllopet. Jag var nervös som helvete och ville att allt skulle gå bra utan att någon skulle bli förolämpad eller känna mig utelämnad.

Tiden flög förbi och bröllopet var klart. Det var nästan perfekt. Vi gjorde några underbara minnen och fick fantastiska bilder.

Men ärligt talat, om jag hade vetat hur mycket stress det orsakade mig skulle jag be dem gå för att bara registrera äktenskapet och hålla en mottagning efteråt.

TL; DR: Min ideala bröllopsceremoni skulle ha varit att undvika bröllopet och direkt gå till registrering av äktenskapet!

Lämna en kommentar