Vad är din resa från en amatör till en professionell fotograf?

Det är viktigt att definiera vad du menar med "professionell fotograf"

Låt oss se hur ASMP (American Society of Media Photographers) definierar en professionell medlem:

Professionellt medlemskap är reserverat för still- och filmfotografer med god moralisk karaktär och rykte som har varit aktivt och konsekvent engagerade i yrkesutövning i minst tre år[1]

Det är lite generiskt.

Detta anser Ken Rockwell:

En professionell fotograf är en fotograf som tjänar 100% av sin inkomst från fotografering[2]

Amatörfotograf: Människor som tjänar mindre än 50% av sin inkomst från fotografering är amatörer.

Jag tror att du kan hitta en hel del diskussioner som definierar vilken inkomstprocent som gör dig till proffs.

Men låt oss prata om "drömmen"

Att vara professionell fotograf på heltid.

Jag är och industriell och grafisk formgivare som faktiskt arbetar som marknadsföringsledare i ett privat företag. Jag gör också några gratis lansindustriella designprojekt. Fotografering är en "nästan heltidsobsession" men jag kan ägna mig åt att fotografera och redigera bara min fritid.

Så jag är långt ifrån heltid professionell fotograf (FTPP från och med nu) men jag tillämpar samma fotografiska inställning som jag utvecklade i andra tillämpad och visuell konst där jag är (eller har varit) PRO.

Min spelplan har varit lätt just nu:

1. Studera / bli förberedd / planera ditt skott

2. Shoot

3. Redigera

4. Publicera i sociala medier

5. Få feedback / Var synlig

6. Gå tillbaka till punkt 1. Och stjärna överallt.

Dina arbeten kommer att förbättras och någon gång vill betala för ditt jobb.

Det tog några månader att få mitt första betalda fotograferingsjobb.

Naturligtvis hjälpte det min starka bakgrund inom bild- och tillämpningskonst. Jag är inte nyfotograferad (jag hade min första reflex 1997), jag känner till 3D-modellering, 3D-belysning, rendering, animering, bildredigering, illustration. Jag känner till komposition, konsthistoria, några färdigheter i målningar och ritningar etc.

Allt detta hjälpte till att påskynda processen. Ändå har jag massor av saker att lära mig och jag är bara en ”Mr. Ingen". En fotograf mellan miljoner.

Nu. Att vara en FTPP är ett helt annat spel.

Du behöver en seriös affärsplan.

För att vara en FTPP måste du välja exakt dina jobb och märka dig själv.

Jag har hittat riktigt intressant den här Jason Lanier-videon:

Jag hoppas att det hjälper.

fotnoter

[1] American Society of Media Photographers - Hemsida[2] Vad är en pro fotograf?

Lämna en kommentar