Vad är ditt föredragna arbetsflöde för videoproduktion och fotografi / programvaror som du använder för uppgifter och projektledning?

Jag har bara använt bitar av vad du lagt ut i dina detaljer, så ta det här som du vill.

För filstruktur och organisation använder jag Post Haste by Digital Rebellion: Post Haste - Digital Rebellion

För projektledning gillar jag Trello: Trello

Jag brukar göra resten på Google Drive, särskilt om projektet involverar ett besättning. Det är lätt att samarbeta med andra i realtid (om det behövs) och förenklar alla administrativa produktionsdokument på ett ställe. När fotograferingen har slutförts och slutförts flyttar jag dessa produktionsfiler till klientens motsvarande Post Haste-mappstruktur på en extern HD för arkiv och / eller leverans.

Om jag hade behov av att utforska de plattformar du nämnde kan jag kanske ge en rekommendation, men som det är har mitt system fungerat bra för mig tidigare. Om tiden kommer där jag går tillbaka till filmskapning kan jag undersöka en allt-i-ett-enhet och se om det är värt det för mig.

Generellt tror jag att en sådan plattform skulle bero på vad det är du brukar göra och om du behöver det. Det finns redan sviter tillgängliga för vissa positioner.

Lämna en kommentar