Vad är en bra drönare för fotografering?

Det här är en mycket bred fråga och för att besvara den skulle jag behöva veta om användningen är professionell eller för skojs skull. Nästa fråga skulle vara vad din budget är. Svaret kommer att vara väldigt olika beroende på ditt svar på dessa frågor. Om det är för skojs skull kommer de flesta nuvarande drönare att producera fotografier av god kvalitet. Om det är för professionellt bruk beror det på vilket område du kommer att arbeta i. Vissa branscher kräver bättre kvalitet än andra. Till exempel i avancerade fastigheter vill du ha en bild av högre kvalitet, antagligen tagna i RAW och handbehandlad.

Som professionell dronefotograf och videograf använder jag en DJI Inspire 2 med Zenmuse X5S-kamera. Jag har också utbytbara Olympus-linser för kameran / kardanmonteringen. Jag skjuter bara i RAW. Denna kombination ger mig utmärkta resultat.

Med detta sagt har jag kollegor som gör professionell och personlig fotografering med Phantom 4 Pro och DJI Mavic 2 Pro och får utmärkta resultat. Jag har också sett bra resultat från Mavic Air. Dessa drönare har kameror med fasta linser. För mig vill jag ha möjlighet att byta linser och kunna flytta närmare eller längre bort från mitt motiv samt ha ett annat utseende beroende på objektivets brännvidd.

Jag har ingen erfarenhet av andra märken än DJI och kan därför inte ta itu med hur de är fotografiskt.

Slutligen är hur du bearbetar dina fotografier från drönare också en viktig del av ekvationen. Ska du skjuta JPG eller RAW? Om du ska skjuta RAW, hur ska du bearbeta de resulterande bildfilerna? Den goda nyheten här är att du har ett fantastiskt urval av alternativ. Jag arbetar personligen med Photoshop, CaptureOne, Luminar 3, Aurora och AirMagic för att bearbeta mina bilder och beroende på det slutliga resultatet jag vill, väljer jag varandra.

Chris Anson - Del 107 Certified Remote PIC
Skylum Online Ambassador - Drone Photographer
http://www.portlandprodrones.com/

Lämna en kommentar