Vad är en bröllopstradition som du absolut inte skulle delta i? Varför?

Det fanns några, och alla var mycket väl genomtänkta eftersom de flesta handlingar i ett bröllop har historia, mening och / eller symbolik.

  • Inget ger bort bruden. Så nära historien som 1770-talet i USA blev en brud sin mans egendom vid äktenskapet. De flesta äktenskap fungerade i praktiken som moderna äktenskap gör, men mannen hade ALLTID det sista ordet och medan en änka kunde fortsätta att driva sin mans verksamhet, kunde en gift kvinna inte äga ett eget företag om inte hennes man köpte det åt henne och sedan han var övervakaren av sina intressen. När en far ”gav bort” bruden överlämnade han bokstavligen sitt ägande av sitt kvinnliga barn till sin nya ägare. Nu är det sött, men det är verkligen symboliskt för ett affärsavtal. Under normala omständigheter skulle det ha varit en stor sak för min pappa att ta den promenad med mig, och jag skulle ha böjt mig. Men jag var också extremt nära min styvfar och om jag skulle göra det ville jag ha dem båda, och överraskande nog, båda var ok med idén. Då fick min pappa stroke och var rullstolsbunden. Att be min styvfar att skjuta ner honom i gången var obekvämt för dem båda, och jag skulle ha hamnat själv. Efter att ha pratat över det bestämde min man och jag att vi gick in i detta äktenskap tillsammans, vi kan lika gärna gå nerför gången tillsammans och det är vad vi gjorde. Ingen ”gav mig bort” - vi gick fritt in i ett joint venture.
  • Ingen kaka krossar i någons ansikte. Symboliskt hur du matar varandra tårta är en representation av hur ni ska ta hand om varandra i sjukdom och på det värre. Alla dåliga, hårda grejer som ingår i gift liv ingår i löften. Mottagningen handlar om att fira hälsa, lycka och bättre liv så det är förståeligt att människor vill spela, men att tårta äta är faktiskt en väldigt seriös och högtidlig del av mottagandet och besegrar de löften ni just gjorde till varandra . Min man är egentligen inte en kakmakare i alla fall men jag sa till honom innan bröllopet att om så mycket som en liten bit frosting medvetet hamnade på min näsa, så hade han brutit äktenskapsavtalet och jag skulle lämna in skilsmässopapper nästa dag. Jag tror att dessa symboler utvecklas av en anledning och om de är värda att behålla är de värda att följa. Vi serverade varandra tårta med så mycket kärlek och respekt som vi hade för varandra. Jag tror för oss att det cementerade soliditeten i våra löften. Ja, jag var 100% seriös med att ansöka om skilsmässa nästa dag, men jag var 99% säker på att jag inte skulle behöva.
  • Kasta buketten / strumpebandet. Jag AVSLUTAR denna tradition som helt enkelt är avsedd att identifiera de kvalificerade damerna och herrarna för varandra. Jag vet inte var det började att den som skulle fånga buketten / strumpebandet skulle vara nästa att gifta sig. Jag har hört söta berättelser om bukett- och strumpebandsfångare som slår av och gifter sig själva. Men totalt sett är det en beklaglig tradition, IMO. Kvinnor stampar praktiskt taget varandra. Att ha svårt att hitta tillräckligt med ensamstående damer så att du hamnar med en brudtärna, en dödad tonåring, en grovt överviktig 35-åring som sätts på golvet av sin mor, blommflickan och en 6-åring, ingen av dem vill nå flygande blommor. Hubba hubba-musik som spelas när strumpebandet kastas, men oklart om det beror på att du kan se brudens lår, brudgummen gör något halvt obscent eller implikationen att medan bukettfångaren finner bröllopssalighet är det med någon som verkligen hoppas att ha tur . När jag träffade 26 år var jag ofta den äldsta personen i sortimentet för buketten och då och då ropade bruden på folk att låta mig fånga den, jag behövde all hjälp jag kunde få. När jag var 27 insåg jag att min urinblåsa alltid, nästan mirakulöst, var fylld till att spränga just i det ögonblick som DJ: n meddelade bukettkast. Jag får höra att några brudar väntade på mig, så desperata att de inte skulle vara desperata, men det kan ta överraskande lång tid att blåsan töms. Jag fick aldrig en enda bukett. Jag blir fortfarande oerhört obekväm när jag bevittnar en av dessa "händelser". Men ingen på mitt bröllop behövde oroa sig. Det som jag lånade var en liten bibel av min moster och min bukett var ordentligt fäst vid boken.
  • Jag tog inte någons namn. Tanken att ha ett efternamn visade igen att du var fars egendom, under hans lagliga jurisdiktion. När du gifte dig tog du din mans namn och visade att du nu var under hans lagliga jurisdiktion och att hans egendom var densamma som ett kabinett i Kina eller en ko. Om du var i en klass med pengar kan du släppa ditt för- eller mellannamn med ditt flicknamn som en del av ditt fullständiga namn. Till exempel är Joan Ruth Bader nu rättvisa Ruth Bader Ginsburg. Bader är inte en del av hennes efternamn, det är hennes mellannamn. Vissa kvinnor fick inte mellannamn. Min mormor hade inget mellannamn och upptäckte sedan att hon behövde ett för juridiska dokument och fick veta att hon kunde använda sitt flicknamn. Men vissa stora flickor fick inte mellannamn alls för att få plats i sitt gifta namn. Det var så jag hamnade med en barndomsvän vars mammas mellannamn var McMichael och inte gav några av sina döttrar mellannamn så att de också skulle ha ett inbyggt mellannamn. Till och med filmstjärnor som behöll sina jungfrunamn för att visa biz-syften, var lagligt tvungna att ta sin mans namn. Det finns en rolig historia om den gamla komikern Gracie Allen som var gift med komikern George Burns. Gracie var känd för att spela mycket svåra karaktärer. Den riktiga Gracie var piska smart. Hon drogs över för fortkörning och gav tjänstemannen sitt körkort, som läste Gracie Burns. Officern kände igen henne och ville veta vilken typ av galet stunt hon försökte dra. Hon sa att hon inte var det. Visst måste han veta att hennes gift namn var Burns. Han visste att hon var gift med George Burns på TV. Ja, ja, hon var också i verkligheten. Officern började skratta och sa att det var precis som Gracie Allen att dra ett sådant trick. Fortsätt. Snabba inte igen. Det fungerade till hennes fördel, men varför var hon tvungen att vara fru George Burns när hela världen vid den tidpunkten kände och älskade Gracie Allen? Eftersom lagen inte skulle tillåta henne att vara Gracie Allen om hon var gift. Hon kunde använda ett scennamn, men juridiskt sett var hon tvungen att vara Burns (vilket är riktigt roligt med tanke på att Burns också var ett scennamn!) Det var inte förrän på 1970-talet att kvinnor vann rätten att behålla sina flicknamn, och ändå herrnamn. har varit så otvivelaktiga att folk alltid skrattar när jag säger till dem att jag låter min man behålla sitt ungkarsnamn. Folk vill alltid veta varför jag gjorde det. Ville jag inte vara en familjenhet? Jag gjorde. Vi är. Människor har gissat att jag bara är mycket oberoende, att jag är en rasande feminist, att jag är ett enda barn med ett namn som inte lätt kan ges som förnamn till framtida söner, att det står högt i alfabetet , att jag är knuten till min familj och att jag vill vara annorlunda. Min man har ett mycket trevligt, melodiöst efternamn. Den enkla sanningen är att det inte är mitt namn, och jag vill inte att det ska vara. Jag älskar hans familj, men jag identifierar mig inte personligen med namnet. Mina barn gör det och det borde de. Jag gillar mitt namn. Det är en del av min identitet. Om jag skulle byta till ett annat namn skulle jag behöva uppfinna ett nytt jag. Jag gillar det här jag. Vi är Mr. och fru, men våra efternamn är annorlunda och kommer att förbli så trots beslutets opopularitet.

Lämna en kommentar