Vad är en fotografs värsta mardröm?

Jag är inte säker på om det är den värsta mardrömmen, men det är verkligen där uppe.

Jag är inte fotograf av handel men jag är helt enkelt en hobbyist. Jag redigerar och retuscherar foton för att försörja mig, så jag vet massor om det och mina bilder kommer alltid att se bra ut på grund av bara lite fotograferingsförmåga och massor av redigeringsförmåga. På grund av min karriär arbetar jag självklart med fotografer varje dag så jag måste förstå de viktigaste delarna.

För ett tag sedan var jag på ett familjebröllop. Bröllopet var väldigt planerat och allt skulle falla sönder, men paret tyckte att allt gick så lysande. De är överlägset de mest vilseledda människorna jag någonsin har träffat, för att uttrycka det direkt.

Så kvällen före bröllopet kontaktade deras fotograf mig. Hon var väldigt glad att höra att jag vet åtminstone något om fotografering. Hon frågade om jag skulle bli den andra fotografen eftersom hon kände att hon skulle behöva det, eftersom bröllopet var så fruktansvärt planerat och för att göra saker ännu värre, ville paret också ha mycket specifika gopro-videor - som fotografen inte skulle ha hade tid.

Jag erbjöd min fotografering gratis, vilket jag gjorde klart när jag gick med på att göra skotten.

Efteråt hörde jag paret berätta för mig att fotografen också gick med på att göra det gratis eftersom de var vänner. Jag tyckte det var super konstigt för enligt min kunskap träffades de bara på grund av fotograferingen - och bröllopet var 8 timmars bilresa hemifrån (där fotografen också bor) och hon var tvungen att stanna 2 nätter (före och efter bröllopet). Jag hade rätt. Fotografen gick aldrig med på att göra det gratis, och de träffades faktiskt på grund av fotograferingen. De var aldrig "vänner".

Lämna en kommentar