Vad är en idealisk sekvens av steg i digital fotografering när du förbereder dig för att ta en första bild?

När jag förbereder mig för ett fotografi är det första jag tänker på komposition. Till exempel ville jag fotografera ett lag som reser till en nationell tävling i Daytona, FL. det första jag gjorde var att gå runt tävlingsplatsen (kongresscenter) både inifrån och ut. Jag ville att bilden skulle representera laget men också platsen. Jag bestämde mig för att skjuta utomhus på den sida av kongresscentret där en rad palmer var planterad. Jag samordnade med tränaren och valde en tid på dagen när området skulle vara väl upplyst för fotot. (Jag konsulterade också fotografens Ephemeris-app om solpositioner för att välja en bra tid.)

Byggnaden var vit och beläggningen var betong så mycket reflekterat ljus att fylla för eftermiddagssolen. Vi hade turen för fotot eftersom regnet bröt strax före fotograferingen (per prognos) och vi förlorade himlen och solen strax efter fotograferingen. Lite tur som sagt men vi planerade runt vädret.

För kompositionen sköt jag från låg position. Jag ville titta upp från en lägre position som fungerar bra för foton i allmänhet men särskilt bra för gymnaster (inte alltför långa).

Jag tänker först på min bländare. Jag ville ha en skarp DOF för hela laget. Jag ville frysa mycket av rörelsen i handflatorna så jag använde 1/500 som slutartid. Jag använde ISO 400 för att få rätt exponering.

Jag tog flera bilder (få ett team och någon blinkar i de flesta bilder).

Laget var nöjd med skottet.

Lämna en kommentar