Vad är en masksyn i fotografiet?

Hej Victoria. Jag hade aldrig hört att det föreslog (i ett annat svar) att en masks syn var från en hålkamera. Såvitt jag vet är det precis motsatsen till en fågelperspektiv, som med populariteten för dronefotografering blir lättare, förutom på bekostnad.

Jag har gjort mycket makro på sistone, förstoringar så nära som 1: 1. Vi hade en liten svamp i vår främre gräsmatta:

Objektivet i sig är väldigt kompakt och min kamera har en skärm som vänder ut, så jag tänkte, vad, vad skulle hända om jag placerade kameran direkt på marken och tittade upp under 'shroom? Utsikten som en mask skulle ha:

Om svampen var högre kunde jag ha fått ett ännu mer förvrängt perspektiv, men kameran var så låg som den skulle gå. Det här är min favorit nu. Jag gillar ljuset och den inre orange glansen.

Lämna en kommentar