Vad är ett bra sätt att lagra råfoton (DNG, RAW, NEF, etc.) i molnet?

Det nya fristående Google Photos-erbjudandet stöder DNG om du inte använder gratis / obegränsat alternativ och är villig att betala för lagring över 15 GB.

Jag använder den för att säkerhetskopiera tusentals av mina DNG-foton nu. Se bara till att du inkluderar en förhandsgranskning i full storlek i filen eftersom det här är vad som visas online och i appen (detta är förhandsgranskningsstorlek i appar som Lightroom och Adobes DNG-konverteringsverktyg).

UPPDATERING: Google slutade använda den inbäddade JPEG-förhandsgranskningen i DNG !!!

Innan du exponerar DNG: er för Google Foto rekommenderar jag att du bearbetar filerna och uppdaterar DNG-förhandsvisningarna för att säkerställa att dina ändringar återspeglas. Du kan uppdatera DNG-förhandsvisningarna för många bilder med bara några få klick i Lightroom.

Om du inte konverterar dina RAW-filer till DNG (t.ex. behåller du CR2- eller NEF-filer till exempel) har du inte tur eftersom du inte kan bädda in en JPEG-förhandsvisning i RAW-filen. Google Foton visar helt enkelt vad du fick ut av kameran utan någon efterbehandling. Det skulle inte fungera för mig.

En nackdel jag hittills ser är att om du redigerar en DNG som redan finns i molnet (och uppdaterar den inbäddade förhandsgranskningen) kommer Google Photos att ladda upp den ändrade filen på nytt, men förhandsgranskningen i Google Photos återspeglar inte ändringen. Jag försöker fortfarande räkna ut en väg runt detta.

Om det behövs kan du radera fotot från Google Foto så att ändringen hämtas när den skickas in igen.

Om du använder Lightroom är det bästa att låta mappen Google Foto visas i Google Drive och synkronisera Google Drive med en extern enhet. Alla mappstrukturer som du har lagt till i Google Photos-mappen bibehålls och har ingen negativ inverkan på Google Photos. Jag har därför kunnat behålla min önskade mappstruktur och min fullständiga Lightroom-katalog ... allt medan jag har perfekt synkronisering och säkerhetskopiering i molnet.

Bortsett från DNG-förhandsgranskningsuppdateringsproblemet, önskar jag bara att Google Drive-synkroniseringsappen låter mig välja vilka undermappar jag vill synkronisera så att min externa enhet inte behöver hålla varje foto jag håller online. Appen låter dig välja vilka rotmappar du vill synkronisera men inte undermappar och "Google Photos" är en av rotmapparna.

Slutliga tips: Om Google Drive-synkronisering klagar över att mappen saknas efter att du har anslutit din externa enhet igen, startar du bara om appen när enheten är ansluten. Försök inte "Hitta mapp" eftersom det inte fungerar.

Lämna en kommentar