Vad är ett enkelt fotograferingsarbetsflöde med Lightroom på en MacBook Air?Artboard

Jag ser många bra råd här, men för att vara ärlig kan du hålla det ganska enkelt. Liksom vad som har nämnts här tidigare, har Lightroom ett fantastiskt reservbibliotek som det gör själv av alla sina foton om du använder det som din huvudsakliga källa för att importera foton. Vad jag brukade göra när jag använde LR som min huvudkälla för att importera / redigera / exportera var att ha en mapp med mina ändringar på min dator som jag skulle använda för att lagra mina ändringar som jag exporterade från LR och döpte om / katalogiserade därefter. Jag hade då en bärbar hårddisk som jag skulle ha säkerhetskopierat både skrivbordsmappen och LR-katalogen.

Sanningen är att om hon inte skjuter i RAW och skjuter 24/7 så skulle en bärbar hårddisk och själva datorn vara tillräckligt skulle jag tro? Jag använder bara dropbox för att ladda upp filer som jag vill dela eller kunna komma åt från flera datorer eftersom storleken på det gratis kontot inte är så stort. Om jag fotograferade mer och behövde mer molntillträde för klienter, kommer drop box också till nytta för det, men det finns många program som det för att dela med kunder.

För att vara ärlig verkar det som hon gör just nu inte så dåligt med en idé, säkerhetskopierad till tidsmaskin. Jag skulle bara se till att allt är säkert säkert på den bärbara hårddisken och sedan hålla det som finns på datorn till ett minimum. Inget behov av att komplicera saker 🙂

Lämna en kommentar