Vad är fotografisk konst?

Jag vill se till ordet "fotografiskt" som du nämner i din fråga. Den första definitionen från "Free Dictionary" är:

1) Konsten eller processen att producera bilder av föremål på ljuskänsliga ytor.

Fotografisk konst är mer eller mindre utredningen av skapandet av bilder. Oavsett om dessa bilder skapas med en traditionell kamera eller inte är irrelevant.

Hur skapas begrepp och idéer genom det fotografiska? Anses skapandet av mobila datorskärmar som fotografiskt? Anses helt datorgenererade landskap / världar inom fotokonstens område? Den ursprungliga frågan ställer fler frågor än svar. Som nyutexaminerad från ett program med fokus på fotografiska och elektroniska medier har jag befunnit mig att behöva utöka min definition av vad fotografisk konst också är. Istället för att skapa videor som jag gjorde tidigare; det handlade om hur videoklipp som vi ser varje dag på LCD-skärmar och projiceras i första hand. CCD-chips inuti alla digitalkameror och sensorer "fångar" ljus och översätts sedan för oss att se. Att lägga vikt vid "Vad är fotografisk konst?" är att ställa frågan "Vad händer med bilden och hur antar jag se den?"

Lämna en kommentar