Vad är några exempel på bra idéer för fotografiprojekt för college?

När jag gick mitt sista år på film- / fotoskola lade läraren (som var tidningsspelare i Toronto Star) en massa uppdrag i en hatt och vi rotade alla med att försöka få en enkel. Det jag slutade göra var att följa en stor djurveterinär i norra Ontario runt i flera veckor under vår kanadensiska vinter. Varför kunde det inte vara en veterinär i Bahamas!

Vi gick igenom sällskapsfödelser med kedjefall, glidande på isiga vägar, dåligt väder och frysningstemperaturer, kastrering av nötkreatur (och riktigt skrämmande, korrigering av kastrationer som gick fel ... den tjuren var inte en lycklig valp) många gårdskök och massor av bra bakning (och lite riktigt hemskt kaffe), massor av vackra gamla lador och hårda scrabble-gårdar, många, många intressanta gamla bondpar och massor av vackert stark vinterlandskap. Allt i en något slagen gammal Ford Bronco (som alltför ofta inte stannade vid stoppskyltar och hade en mindre än tillräcklig värmare) med en kille som visste vad han ville göra (som tycktes inkludera att vara upp till axeln i baksidan av en häst).

Jag sköt det hela med en Leica M4 och en enda 35 mm-lins (jag kan säga det för att det var den enda kameran och linsen som jag ägde i skolan) och stannade på gamla kyrkliga vandrarhem i visselpipa. Dessa vandrarhem och städer förtjänade sitt eget projekt.

Vad jag kan säga är att det efter ett liv i fotografering är ett projekt som har fastnat i mitt minne. Jag säger inte att jag ska följa en veterinär. Jag säger att välja något som utmanar dig och tar dig ut ur din komfortzon.

Förresten, jag tyckte att de resulterande projektfoton var ganska bra.

Lämna en kommentar