Vad är några exempel på riktigt dålig fotografering?

Det beror på vem du frågar. Det finns uppenbara tekniska brister, men alla som gör konstfoton bör kunna undvika dem om de väljer. Så, vad är ett dåligt fotografi? Vad är en dålig målning? Jag tror att de är nästan samma fråga. När jag gör ett "dåligt" fotografi beror det vanligtvis på att jag var så uppslukad av scenen eller en idé att jag helt saknar de uppenbara bristerna. Något som resonerar med mig eftersom jag är där har väldigt lite tilltalande för någon som inte var där. Ett fotografi av konst måste stå fristående och vara intressant i sig. Det behöver inte vara vackert, men det ska kommunicera en idé eller en helt enkelt vara intressant.

För ett exempel på ett fotografi som följer reglerna, men är vansinnigt tråkigt, här är en av mina ... Jag blev verkligen förälskad i scenen när jag tog den. Det är i princip den ena väggen i ett hus som fortfarande stod. Bokstäverna talade om sjöpartier till salu. Jag gillar texturerna och fönstret som verkar vara meningslöst (tittar in i ett hus för att se utsidan). Med det sammanhanget är det lite mer intressant, men utan det är det inte fantastiskt. Konst är en mycket personlig sak. Något jag tycker är hemskt kan hänga på en museivägg eller sälja för galna belopp på auktion. Har jag rätt i att det är dåligt eller har museet rätt att det är bra?

Lämna en kommentar