Vad är några fantastiska bilder före / efter viktminskning?Artboard

TACK ALLA FÖR DE FANTASTISKA KOMMENTARERNA! Jag får anteckningar varje vecka från det här inlägget.

Hej allihopa! Det är fantastiskt att se detta sett över 50 tusen gånger. Om jag någonsin kan vara till hjälp kan du mejla mig gärna på Kishan.shah (at) Gmail.com

Jag hade turen att gratulera mig till min viktminskning av First Lady Michelle Obama, här är en bild som jag just tog från min facebook:

Här är min viktminskningshistoria:

Hur jag fick det: När jag växte upp hade min familj en livsstil som miljontals andra amerikaner över hela landet. Barnen sitter genom skolan och fritiden går till att studera eller framför TV: n. När vi besökte snabbköpet köpte vi i bulk, eller i vårt fall, den största påsen med sockerhaltigt spannmål till det billigaste priset. En premie placerades på utbildning snarare än sport eller någon annan form av fysisk aktivitet. Detta resulterade i en stillasittande livsstil med min personliga hälsa spiral nedåt. Vid 12 års ålder, på grund av en dålig kost och brist på motion, vägde jag 200 pund, dubbelt så mycket som mina kamrater.

Det är en gradvis nedgång för de flesta sjukligt överviktiga: dina vänner och familj vill hjälpa dig, men vet helt enkelt inte hur. De kan bara glädja dig på det enda sättet de vet: ta dig ut till en restaurang för ännu en fet måltid. Jag blev mer avlägsen och avskild; den feta ungen är inte inbjuden till gymnasiet. Och jag åt bort mina problem och staplade på mig punden.

Att vara 400 pund är värre än att vara osynlig.

Människor går ur deras sätt att inte erkänna din existens. De agerar som om du är ett misslyckande i samhället och inte förtjänar att en dörr hålls åt dig, ordentlig service på en restaurang (varför skulle någon lägga till problemet?) Eller andra allmänna artigheter.

Brytpunkt: Min väg mot ett nytt liv innebar flera utlösare för förändring, men en tydlig katalysator. Före min epiphany förberedde jag mig för att amputeras på grund av typ 2-diabetes, drev ett litet företag som hade gått upp i magen (ordspel). Och sedan hände det.

I mars 2005 kallades jag till jobbintervju och behövde köpa kostym. Jag gick till en rabatterad likvidator, som hade större herrstorlekar, eftersom det inte var fråga om att gå till en normal butik. Efter att ha bett om en anställds hjälp kom säljaren motvilligt över till mig. Han tog ut sin måttband och placerade den runt min midja: 62 tum. Måttbandet på fem fot var helt enkelt inte tillräckligt stort för att passa runt min mage. Chockad berättade han för mig att jag kan behöva beställa en skräddare för att skapa något anpassat, vilket innebär att inget normalt klädföretag massproducerar en produkt för en man i min storlek. Jag kommer ihåg, mycket tydligt, att jag gick ut ur affären, med huvudet nere, tårar rann ner i ansiktet, skam genomsyrar mitt hjärta, ser upp och ser mig stirra tillbaka i en spegel. Jag kände inte igen den personen. Jag fattade ett beslut den marsdagen att ändra mitt liv till det bättre. Oavsett om jag hade ärvt en dålig uppsättning kort eller helt enkelt spelat spelet fel, jag behövde ta på mig dessa skulder och skapa något av värde på egen hand.

Hur jag tappade bort det: Trots min vikt tänkte jag alltid på mig själv som en smart person, efter att ha startat ett företag när jag var 15 år gammal. Jag trodde att om jag gjorde tillräckligt med undersökningar online kunde jag ta reda på vad jag behövde göra.

Min familj trodde emellertid att gastrisk bypassoperation var min enda lösning, men jag ville bevisa för mig själv att jag kunde göra det på egen hand och attackerade mitt problem direkt.

Det allra första steget var att förstå näring. Enkelt uttryckt var jag ett misslyckande när det gäller "bantning". Jag kunde aldrig hålla mig till en strukturerad plan någon annan designad för någon annans kroppstyp. Jag läste upp ”rätt näring” från flera källor och fann olika strategier, men jag ville lära mig av dem som hade lyckats. Detta ledde mig till de som fick miljontals dollar för att hålla sig i form: professionella idrottare och kroppsbyggare. Dessa människor förstod den fysiologiska komplexiteten hos människokroppen som vanliga människor inte kunde förstå. Genom min forskning lärde jag mig följande:

  • Dessa människor räknade kalorier. De räknade inte bara kalorier utan gjorde justeringar baserat på kroppstyper, säsongsförändrade viktförändringar och aktivitetsnivåer.
  • De förstod matkomposition och timing. Jag lärde mig förhållandet mellan protein och kolhydrater i fett i olika typer av mat, och hur man justerar vilka typer av mat jag åt under en viss tid på dagen.
  • Dessa människor åt hela tiden varannan till var tredje timme för att vara exakt.
  • De antog näring som en livsstil. "Rena ersättare" skapades för att tillfredsställa begär från vanliga livsmedel. Istället för pannkakor, prova gammaldags havregryn med sockerfri lönnsirap. En chokladmilkshake blir en vassleproteinskaka. En burrito är nu en helvete wrap med grillad kyckling, grönsaker och tabasco sås. Att äta hälsosamt behöver inte vara tråkigt.
  • De tänkte på kaloritäthet. Tänk på förhållandet mellan hur många kalorier som finns i en viss volym mat. Ett pund grillad kyckling kontra ett pund stekt kyckling är väldigt annorlunda. Frukt och grönsaker är din bästa vän.
  • De fungerade under ett koncept av glidande medelvärden för dagligt kaloriintag. Till exempel, om du åt 2,000 kalorier en dag, gled upp och åt 3,000 kalorier nästa dag, skulle det bara vara för svårt att äta 2,000 nästa dag, eftersom din kropp har anpassat sig till denna nya normala. Därför fungerar kraschdiet inte!

Under några veckor absorberade jag så mycket kunskap som jag kunde. Jag utvecklade en ätplan som jag kunde hålla fast vid, med beaktande av min livsstil, smak och biologiska känslighet. Lär en man att fiska! Jag visste exakt vad jag lade i min kropp och utvecklade verktyg för att spåra detta. Jag läste att för att gå ner i vikt, skulle jag ta min kroppsvikt i pund, multiplicera det med 10 och äta så många kalorier varje dag, vilket betyder vid 400 pund, kunde jag äta 4,000 rena kalorier om dagen och ändå gå ner i vikt. Om du lägger ut 4,000 kalorier med grillad kyckling, frukt, grönsaker, fullkorn och proteinskakningar skulle den rena mängden mat vara chockerande. Jag åt ständigt hela dagen.

Jag tappade 20 eller 30 pund inom en månad. Jag vägde mig en gång i veckan för att spåra framstegen och satte ett veckomål för att uppnå och höll på det. När jag väl var omkring 360 pund införlivade jag träning och började gå snabbt utomhus. Sedan började jag läsa upp träningsrutiner och började med vanliga rörelser som bänkpressar; allt jag kunde göra med en viktuppsättning på 25 pund. Jag hade inga muskler och massor av kroppsfett, vilket gjorde det svårt att göra någon form av komplex träning. Jag slog bara igenom och byggde styrka över tiden.
Det tog åtta månader att tappa de första 100 punden. Jag gick in i mitt första gym på 300 pund. Jag kände mig bra med att förlora de första 100 punden, men var extremt nervös - jag var i närvaro av formiga, snygga människor och kände mig skrämd. Jag höll för mig själv med min iPod och arbetade mig upp till en timme på elliptiska. Visst nog, punden gick av. Jag började göra mer komplicerade tyngdlyftningsrörelser - jag lyssnade bara på min kropp och tänkte när jag var redo. Det var en process av försök och fel: läs, försök och läs igen. Jag höll på med det i ett och ett halvt år och slutade inte. På bara 18 månader gick jag från 400 pund till 215 pund.
Även om min viktminskning kan verka imponerande, är det känslan av prestation jag har utvecklat som är mest givande. Detta har genomsyrat alla delar av mitt liv. Jag är en stolt examen från University of Michigan och har haft en framgångsrik karriär inom affärer efter att ha bott och arbetat i Dubai, Chicago och New York City. När folk frågade mig om jag var nervös för att flytta till en annan del av världen visste jag att jag hade styrkan inuti mig att trivas i en främmande miljö - jag skulle bara räkna ut det och rulla med stansarna. Jag lever äntligen det liv jag skulle leva. Det smakar bara så mycket sötare att jag gjorde det på egen hand - inga operationer, ingen modefluga, inga tränare.

Jag är glad att fortsätta äta en diet med färsk frukt och grönsaker och magra proteiner - jag har utformat mitt eget program för att trots allt tilltala min egen smak. Jag dricker också så mycket vatten jag kan. Det fyller dig och lutar dig ut. Och det finns dagar där jag släpar på kosten. Jag mår märkbart sämre och kommer tillbaka på rätt spår

Mitt hjärta går ut de som kämpar med sin vikt. Nu vill jag fokusera mina ansträngningar på dem. Så småningom skulle jag vilja arbeta för en lösning på Indisk diabetesepidemi. Indianer tror på begreppet öde, och som mycket religiösa människor tror diabetes är något som ges till dem genom gudomlig intervention. Upprörande. Jag tror att jag har meritlista, förmåga att kommunicera och vilja att hjälpa dem.

Lyssna inte på dem som inte vill stödja dig. När du verkligen räknar ut saker blir det mindre av ett fysiskt spel och mer av en känslomässig. Vi äter för att vi är deprimerade, uttråkade och trötta. Trots vad du kanske tror, ​​har du kontroll och kan påverka förändringar. Gå ut och få det att hända

Lämna en kommentar